Μια πολύ σημαντική πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ, στην Περαία.
Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το 4ο film festival 2 min. Διαγωνίστηκαν 42 φιλμάκια διάρκειας 2 λεπτών. Στο διεθνές τμήμα συμμετείχαν 36 δημιουργοί και στο ελληνικό 6.
Πολλές οι σημαντικές δημιουργίες που συγκίνησαν, προβλημάτισαν, ερέθισαν ή διασκέδασαν τους θεατές που γέμισαν το αμφιθέατρο όπου έγινε η προβολή.
Πολλή συζήτηση και κριτική από τους παριστάμενους, στο χώρο του φουαγιέ, με ευχάριστη διάθεση παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Ίσως η αποστροφή του χαιρετισμού του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής κ. Λεοντάρη ότι "στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε ο πολιτισμός είναι το μοναδικό αναγκαίο σημείο που μπορεί και ενώνει" αποδείχτηκε στην πράξη, όταν όλοι γίνανε μια ευχάριστη παρέα σχολιάζοντας πριν ή και μετά την ψηφοφορία για την ανάδειξη του βραβευμένου φιλμ κοινού.
Η τιμητική συμμετοχή (εκτός διαγωνισμού)  "Αγριολούλουδα για ένα φίλο" του Γιώργου Νικολαΐδη άρεσε και συγκίνησε. Θετικά σχόλια απέσπασε η θαρραλέα συμμετοχή του υιού Αλεξανδρή, Μιχάλη με το "Say no". Την χαρακτηρίζουμε θαρραλέα, όπως και αντίστοιχες άλλων νεαρών συμμετεχόντων, γιατί ξεπερνά όποιες αναστολές και ρίχνεται στα "βαθιά" με την ελπίδα της διάκρισης αλλά και τον φόβο της αποτυχίας. Η ζωή όμως, όπως και η τέχνη "θέλει"   τους τολμηρούς. Μακάρι και άλλα παιδιά να πάρουν τις κάμερες στα χέρια και να καταγράψουν αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργώντας.
Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του Προέδρου της κριτικής επιτροπής που έπλεξε το εγκώμιο της περιοχής μας, τονίζοντας ότι προσφέρεται ιδιαίτερα για φωτογραφική και κινηματογραφική αναζήτηση και καταγραφή, ίσως και λόγω του πολυπολιτισμικών   χαρακτηριστικών της.


Πρώτο βραβείο από τις διεθνείς συμμετοχές έλαβε η ισπανική συμμετοχή "Los Gritones" (The screamers) του Roberto Perez, από το Toledo.


Παραβρέθηκαν οι: Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, οι Αντιδήμαρχοι Θερμαϊκού κκ Κούτουκας Κώστας, Βογιατζής Κώστας και Βασιλειάδης Γιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ κ. Γιάννης Τσακμάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Μισαλέμης Ιωσήφ, Μπαλασάς Θανάσης, Παράσχου Νίκος, Ζαβέρκος Αντώνης και Τροκάνας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ. Αντώνης Μαντζάρης, ο Γραμματέας του Δήμου κ. Κεραμιδάκης Λευτέρης, η διευθύντρια του ΚΑΠΠΑ κ. Κούλα Γιαννακίδου και πολλοί άλλοι που ας μας συγχωρέσουν αν δεν τους αναφέραμε.


Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε η μη αναφορά στον κ.Τατιανό Μάγγο που πρώτος ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού αγκάλιασε και πραγματοποίησε την ιδέα των παιδιών του Πολιτιστικού Κέντρου. Και με την ευκαιρία να εκφράσουμε ένα παράπονο που δεν συνεχίστηκε το πολύ σημαντικό film festival 2min για νεαρούς δημιουργούς (νεολαία) που είχε ξεκινήσει το 2009. 
Μην διστάζετε να δίνετε κίνητρα στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στη νεολαία.


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη βραδιά και το βιντεάκι  του πρώτου βραβείου ακολουθούν:

























Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.