Φαίνεται πως ναυάγησε η πρωθυπουργοποίηση Παπαδήμου. Λόγοι φέρονται να είναι η άρνησή του να υπακούσει στις εντολές και να μετατραπεί σε αχυράνθρωπο - μαριονέτα. Και εκτός τούτου λέγεται πως ζήτησε συγκεκριμένους συνεργάτες για υπουργοποίηση (όλους του club της Bilderberg).
Το τραγελαφικό βρίσκεται στο ότι τώρα παίζει το όνομα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Αν αληθεύει θα έχουμε πρωθυπουργό άνθρωπο του ΔΝΤ πλέον. Ποιος είναι ο Ρουμελιώτης;

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής  Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πτυχιούχος οικονομικών του 6oυ Τμήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της  Σορβόννης και διδάκτωρ (doctorat d’ Εtat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του  Παρισιού ΙΙ. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen).


Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.Το 2010 με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη θέση της κ. Μιράντας Ξαφά και αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή του ΔΝΤ.

Έχει μεγάλη ενασχόληση (όπως θα ήταν αναμενόμενο) με την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση όπως φαίνεται από τις εκδόσεις πονημάτων του:

Προς έναν πολυπολικό κόσμο, Λιβάνης, 2009.
Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση, Λιβάνης, 2006.
Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση, Λιβάνης, 2005.
Παγκόσμια διακυβέρνηση ή ηγεμονική παγκοσμιοποίηση;, Λιβάνης, 2002.
Promoting stability in the Balkans, Livanis Press, Athens, 2001.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.