Σε συστράτευση και αγώνα για την αποτροπή της φοροεισπρακτικής λαίλαπας της κυβέρνησης κατ' εντολή της τρόικας καλεί ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στο χαράτσια τους κατοίκους του Θερμαϊκού.
Ακολουθώντας δρόμους που άνοιξαν αγανακτισμένοι πολίτες σε πολλούς δήμους της χώρας, καλεί τους δημότες  που έχουν τις ίδιες απόψεις να παραβρεθούν στη συγκέντρωση της Πέμπτης στις 6 μμ στο καφέ Λούπο ντι Μάρε, στην Αγία Τριάδα. Εκεί θα εξεταστούν τρόποι για την αποφυγή πληρωμής ενός από τους κεφαλικούς φόρους, αυτού που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της  ΔΕΗ.
Το δελτίο τύπου:

 Φίλοι Δημότες Θερμαϊκού,

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ( ακίνητα,  ενέργεια,  υποδομές ) πραγματοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες. Η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι καθημερινή ρουτίνα.   
Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων τύπου << εργασιακής εφεδρείας >>.
Δραματική μείωση των δαπανών στην υγεία και την παιδεία. Δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται μέσα σε ώρες.
Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη και ίσως τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά τουλάχιστον πενταετούς διάρκειας  και τερατώδη τέλη σε ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μέτρα που πλήττουν κυρίως μεσαία και λαϊκά στρώματα.
Μειώνονται οι συντάξεις ανθρώπων που ήδη με δυσκολία μπορούν να επιβιώσουν.
Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και το αμφίβολης νομιμότητας χρέος της χώρας, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία την αγορά , προκαλεί νέες χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( για πρώτη φορά υπάρχουν δεκάδες καταστήματα κλειστά στο κέντρο της πόλης ). 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δηλώνουμε ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει.
Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Σε καλούμε να συμμετέχεις την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Λούπο ντι Μάρε στην Αγία Τριάδα, ώστε να συμφωνήσουμε για τους τρόπους αγώνα και δράσης για το σταμάτημα των χαρατσιών στον τόπο μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Ομάδα Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Εκ μέρους της Κοινωνίας των Πολιτών,εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην επιβεβλημένη από τους Δημότες μας πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν προβεβλημένα μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών.Τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση ιδιαίτερα από την Δημοτική Αρχή η οποία για άλλη μία φορά απέδειξε ιδιάζουσα ολιγωρία όπως μας έχει συνηθίσει και στα υπόλοιπα κοινωνικά προβλήματα.Η Κοινωνία των Πολιτών στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και θα παρευρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντησή σας.

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση ο Επικεφαλής της Κοινωνίας των Πολιτών Παράσχου Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας με την πρωτοβουλία , επιτρέψτε μου να σχολιάσω το γεγονός , ως «υποψήφιο εκμετάλλευσης » .
    Στηρίζω την άποψή μου, στον από τον κ. Παράσχου τρόπο επιδοκιμασίας της κίνησης και της χρησιμοποίησης του καλέσματος ως βήμα αντιπολιτευτικής στάσης ,ενώ θα μπορούσε να «αντικατασταθεί» με κάλεσμα του ίδιου προς τη διοίκηση του δήμου και προς όλες τις άλλες παρατάξεις !
    Το φαινόμενο της εκμετάλλευσης τόσο των «λαϊκών κινημάτων» σε επίπεδο κράτους , όσο και των πολιτικών και πολιτιστικών δρώμενων στο επίπεδο της μικρής τοπικής κοινωνίας μας , το ζούμε πολλά χρόνια τώρα .Οι καιροί απαιτούν πραγματική «αντίσταση» και πρωτοβουλίες , οπλισμένες με καθαρή γλώσσα και καθαρές δημοκρατικές διεργασίες , που σίγουρα δεν μπορώ να αμφισβητήσω στους ανταποκρινόμενους στο κάλεσμα απλούς ανθρώπους που ζουν στο πετσί τους όλη αυτή τη μίζερη κατάσταση .
    Πολύ φοβάμαι όμως , πως η δυσκολία να αφήσει ο καθένας σπίτι του την …παραταξιακή του ταυτότητα , θα οδηγήσει το εγχείρημα , όπως συνήθως , αρχικά σε κινήσεις εντυπωσιασμού και τελικά πρόχειρες και αναποτελεσματικές και γρήγορα .. παραπαίουσες .
    Εύχομαι να διαψευστώ !
    σ.π.
    Μηχανιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.