Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ισραήλ, λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία του παλαιστίνιου αγωνιστή Μουσταφά Tαμίμι από τον ισραηλινό στρατό, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ισραήλ.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για στρατηγική συμμαχία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό πως και τα τρία κόμματα της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ -ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ, συμφωνούν πλήρως σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση. Στο φόντο της στρατηγικής συμμαχίας βρίσκονται οι  ενδοιμπεριαλιστικές διαμάχες στην ανατολική Μεσόγειο για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, ο έλεγχος της ευρύτερης περιοχής μετά τις αραβικές επαναστάσεις και η προσπάθεια αστικών τάξεων και μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να διαμορφώσουν ένα νέο πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων ώστε να ξεπεράσουν τη δομική κρίση του συστήματος. Έτσι λοιπόν, οι τυχοδιωκτισμοί της ελληνικής αστικής τάξης και του μαύρου μπλοκ εξουσίας υπαγορεύονται από τα στρατηγικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή.
Ο Αντώνης Σαμαράς στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, όχι μόνο δήλωσε με «παρρησία» πως σε περίπτωση εκλογής του θα συνεχίσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το Ισραήλ, αλλά εμφανίστηκε βασιλικότερος του βασιλέως δηλώνοντας «απόλυτη ταύτιση" σε ότι αφορά την γεωπολιτική συναντίληψη για την περιοχή της Α.Μεσογείου και το μέλλον της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας». Με αυτή τη δήλωση ο Σαμαράς αποδέχεται το απαρτχάιντ που επιβάλλει το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό, τον πολύχρονο εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη, τον αποκλεισμό της Γάζας και τη συστηματική παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος δολοφόνο. Εφόσον λοιπόν ο Σαμαράς, όπως και λίγους μήνες πριν ο πρώην ΥΕΘΑ Μπεγλίτης, υποστηρίζει αυτές τις επιλογές, θα πρέπει να υποθέσουμε πως η ποιότητα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που θα ασκήσει σε περίπτωση εκλογής του θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με την κοινωνική και εξωτερική πολιτική του Ισραήλ.
Στη συνέχεια ο ηγέτης της ΝΔ τονίζει: «Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα. Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα». Η δήλωση αυτή αποδεικνύει το μακροπρόθεσμο χαρακτήρα της συνεργασίας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ με το πρόσχημα της εθνικής ανάγκης και ανάπτυξης. Για ακόμη μια φορά το αστικό πολιτικό σύστημα σηκώνει τη σημαία της «εθνικής ενότητας και των εθνικών συμφερόντων», που πέφτουν σαν πέπλο πάνω από όλες τις κοινωνικές τάξεις, ώστε να νομιμοποιήσει την αστική πολιτική και να υποτάξει τις καταπιεζόμενες τάξεις στα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Εμείς δηλώνουμε πως δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τους εξοπλισμούς, το μιλιταρισμό, την ενεργειακή εκμετάλλευση της Μεσογείου από τις πολυεθνικές και από τη συνεργασία με τους Τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής. Όταν το αστικό στρατόπεδο επιλέγει συμμάχους, εμείς από τη δική μας πλευρά δηλώνουμε πως οι δικοί μας σύμμαχοι είναι ο ηρωικός παλαιστινιακός λαός και ο όμορφος αγώνας που δίνει εδώ και δεκαετίες, το φιλειρηνικό κίνημα στο εσωτερικό του Ισραήλ και οι λαοί της περιοχής.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.