Απέκτησε τον δικό σου κήπο δωρεάν!
Τον δικό τους κήπο θα μπορούν να αποκτήσουν όσοι είναι δημότες του δήμου Θέρμης και του δήμου Λαγκαδά.
Ο δήμος θα χωρίσει μία έκταση στη Νέα Ραιδεστό 15 στρεμμάτων σε ίσες επιφάνειες των 50 τ.μ. και θα τις διαθέσει σε 300 δικαιούχους δημότες. Δικαιούχοι είναι όλοι οι δημότες, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως άποροι, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. 

Ο δημότης θα καταβάλει τον πρώτο χρόνο το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ, και για τον επόμενο χρόνο το ποσό των 25 ευρώ. Για τις οικονομικά ευαίσθητες ομάδες το ποσό για το πρώτο έτος θα ανέρχεται στα 25 ευρώ, ενώ για τους άπορους η διάθεση της καλλιεργήσιμης γης θα γίνει δωρεάν.

Ο κάθε δημότης μπορεί να φυτέψει λαχανικά επιλογής του στο κομμάτι που του αντιστοιχεί και αναλαμβάνει να τα περιποιείται και φυσικά να μαζεύει τη σοδιά του. Προϋπόθεση είναι η καλλιέργεια να γίνεται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων, καθώς σκοπός του προγράμματος είναι να παραχθούν λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας. Ο δήμος θα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης γύρω από θέματα βιολογικής καλλιέργειας, ώστε όλοι οι νέοι μπαξεβάνηδες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις.
Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών, όποτε και θα αρχίσει ο δήμος να δέχεται τις αιτήσεις.
Σχόλιο Ακτιβιστή: Κάποιοι Δήμοι προσπαθούν να σταθούν δίπλα στους δημότες. (Ίσως αντέγραψαν δράσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού - και καλώς πράττουν). Κάποιοι άλλοι αντιστρατεύονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες των δημοτών τους.

Υπόμνημα για την κρίση και προτάσεις για την ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης και αντίστασης κατέθεσε στο ΔΣ η Πρωτοβουλία

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία διαθέτει κομμάτια γης σε φίλους πολίτες Θερμαϊκού για δημιουργία μπαξέδωνΔουλειά και τραγούδι από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Θερμαϊκού (βίντεο)Ξεκίνημα δράσεων αλληλεγγύης με κοινή αγροτική καλλιέργεια και ΘΕΡΜΟ από την Πρωτοβουλία
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.