Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Ιωσήφ Μισαλέμη, σχετικά με το δυσβάστακτο ύψος τροφείων που επέβαλλε για τους παιδικούς σταθμούς η ΔΗΚΕΘ. Ο δημοτικός σύμβουλος μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη του κόστους συμμετοχής των δημοτών σε δεκαπέντε δήμους πανελλαδικά διαπίστωσε ότι η μηνιαία καταβολή των 130 ευρώ που ζητά η δημοτική επιχείρηση για την φιλοξενία των παιδιών των δημοτών είναι η υψηλότερη και μάλιστα με τις λιγότερες παροχές.
Έτσι κατέληξε στην πρόταση για μείωση του ύψους των τροφείων με ταυτόχρονη προσθήκη και μεσημεριανού φαγητού, που σε όλους τους άλλους δήμους παρέχεται.
Δυσάρεστη έκπληξη για την εφαρμοζόμενη κοινωνική πολιτική του Δήμου Θερμαϊκού προκάλεσε η πληροφόρηση ότι όλοι οι άλλοι δήμοι (εκτός Πανοράματος) έχουν μηνιαία τροφεία από 30 έως 100 ευρώ το μήνα και μάλιστα με παροχή πρωινού και μεσημεριανού γεύματος.
Ο αρμόδιος Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Χρήστος Βογιατζής αφού ισχυρίστηκε ότι "τα 130 ευρώ είναι μια πολύ χαμηλή τιμή για κάθε παιδί", δυστυχώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του και επιχείρησε να δικαιολογηθεί επικαλούμενος την κάλυψη άπορων οικογενειών χωρίς υποχρέωση τροφείων και ότι υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της Περαίας (Θαλασσοπούλια και Παιδική φωλιά). Μα φυσικά κ. Βογιατζή θα υπάρχουν κενές θέσεις αφού το συνολικό ετήσιο κόστος για ένα παιδί ανέρχεται στο ποσό των 1430 ευρώ το χρόνο, παράγοντας που αποκλείει τις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες να υποστούν ένα επιπλέον "χαράτσι" έστω κι αν εντάσσεται στις "κοινωνικές ευαισθησίες" του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα τροφεία σε ορισμένους Δήμου για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις και να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα:
Δήμος Θερμαϊκού             130/μήνα       1430/έτος
Δήμος Θέρμης               80-100/μήνα      880/έτος
Δήμος Λαγκαδά               60/μήνα
Δήμος Ωραιοκάστρου     50-60/μήνα
Δήμος Τρικάλων             20-80/μήνα
Δήμος Χαλκηδόνας          60/μήνα
Δήμος Καλαμαριάς                                  500/έτος
Δήμος Πανοράματος      140/μήνα  με πλήρη σίτιση
Δήμος Θεσ/νίκης           74 - 111/μήνα
Δήμος Παύλου Μελά    75-100/μήνα

Ακούστε και το ηχητικό απόσπασμα:



Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.