του Ουρσουζίδη  Ν.Γιώργου

Μετά τον άθλιο νόμο του Παπαδόπουλου (υπουργού υγείας του Σημίτη), όπου οποιοσδήποτε απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποκτούσε πρόσβαση στο νεοσύστατο θεσμό του «Διοικητή» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τα «είδαμε όλα»! Δάσκαλοι, χημικοί, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, αρχαιολόγοι, θεολόγοι, γυμναστές, ξαφνικά απόκτησαν ιδιαίτερες γνώσεις διοίκησης και οικονομικού management! Τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και έπειτα της Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έγιναν ξαφνικά «πετυχημένοι» διοικητές! Στην προσπάθειά τους τα κόμματα της παρακμής να διατηρηθούν στην εξουσία θυσιάζουν επί σειρά ετών το πολύτιμο αγαθό της υγείας στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, τώρα η ΔΗΜΑΡ έρχεται να δώσει άλλοθι και να επιβραβεύσει αυτό το έγκλημα. Όλοι οι απόφοιτοι των σχολών διοίκησης υγειονομικών μονάδων θα περιμένουν να λάβουν «γράμμα» απ΄ τους Χατζησωκράτηδες του τρικομματικού συστήματος! Οι γονείς που με τεράστιες οικονομικές θυσίες σπούδασαν τα παιδιά τους νοιώθουν ακόμη μια φορά αηδία και αγανάκτηση.

Οι νοσηλευόμενοι απολαμβάνουν κακή ποιότητα υγείας, αφού οι διαχειριστές της εξουσίας «εμπιστεύονται» τους κομματικούς φίλους και όχι τους ειδικούς, με αποτέλεσμα αναπόφευκτα να γίνεται διασπάθιση κονδυλίων, ενώ χάνονται ζωές εξ΄ αυτού του λόγου. Ο δόλος είναι προφανής, η κυριαρχία των μετρίων όταν αφορά, σε ανθρώπινες ζωές, ισοδυναμεί με δολοφονία.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι, ενώ όλα αυτά αποτελούν την ωμή πραγματικότητα τουλάχιστον της τελευταίας δεκαπενταετίας, τα ανεχόμαστε, τα συντηρούμε, ενθαρρύνοντας τους Χατζησωκράτηδες! Δυστυχώς μάθαμε να ζούμε μ΄ αυτήν την αθλιότητα!


                           Βέροια  23/3/2013                                   

Ενημέρωση για την αθλιότητα "Χατζησωκράτη" 

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί ένα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο e-mail πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Με την επιστολή αυτή, σύμφωνα πάντα με το κείμενο που κυκλοφορεί, ο κ. Χατζησωκράτης ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.

Εντύπωση προκαλεί- εάν ισχύει η ηλεκτρονική επιστολή, η κίνηση από την πλευρά του κ. Χατζησωκράτη καθώς σε κάθε περίπτωση παραβιάζεται κάθε διαδικασία opengov.

Το thepaper.gr, που δημοσίευσε την είδηση, φέρεται να επικοινώνησε με τον κ. Χατζησωκράτη ο οποίος επιβεβαίωσε το e-mail και υποστήριξε πως πρόκειται για μια απολύτως θεμιτή και δημοκρατική διαδικασία.

Αναλυτικά, το e-mail που ανήρτησε χρήστης στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook είναι η εξής:

«Έλαβα από την ΔΗΜΑΡ το ακόλουθο μήνυμα.

ΘΕΜΑ: Στις 27/03/13 λήγει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών(93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας

Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισσες,

Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών (93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας σύμφωνα με το Νόμο 4052/12. Προκηρύχθηκαν και οι θέσεις όσων έχουν διορισθεί στο εννεάμηνο της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας.Οι αιτήσεις για κάλυψη των θέσεων πρέπει να γίνουν μέχρι τις 27/03/13 στα οικεία Νοσοκομεία ή στα οικεία ΠΥΔΕ. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα άλλης υποψηφιότητας.

Σας στέλνουμε συνημμένο των κατάλογο των Νοσοκομείων, όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις τους, όπου εμφαίνονται και οι θέσεις Διοικητών, Υποδιοικητών. Φροντίστε να κατατεθούν εγκαίρως οι υποψηφιότητες.
Αποστείλατε και σε μας αμέσως μετά τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις και για ποιο νοσοκομείο.

Με σχ (σ.σ. συντροφικούς χαιρετισμούς)

Δ. Χατζησωκράτης 

ΥΓ. Φαίνεται πως υπάρχει βάσει του Ν. 3329 ένα πρόβλημα εντοπιότητας (δηλαδή δεν πρέπει να είναι δημότης του νομού). Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν θα ισχύσει. Για το λόγο αυτό ας υπάρχει και μια προετοιμασία με εναλλακτικές υποψηφιότητες , που θα πρέπει προφανώς να έχουν κατατεθεί».

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.