Αυτή είναι η μια άποψη, όπως αναρτήθηκε σήμερα στο φατσοβιβλίο:

Από Αδεσποτα ΖΩΑ Περαια-Θεσσαλονικη

Μας καλεσε σημερα το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και συγκεκριμενα ο Κ.Ζαμπετογλου για να μας ενημερωσει οτι μας δινει 3 μερες περιθωριο να σπασουμε τις αγελες..ετσι τα αποκαλεσε τα σκυλια αλλιως Πεμπτη ερχονται να τα μαζεψουν, γιατι δεχονται καθημερινα καταγγελιες απο δημοτες αλλα και απο τον δημο.Ολοι ξερουμε τη σημαινει αυτο....θα τα παρατησουν καπου μακρυα χωρις καν να τους νοιαζει αν τα ζωα θα μπορεσουν να επιβιωσουν εκει που θα τα αφησουν,σιγουρα καπου μακρυα για να μην μπορουν να γυρισουν.δεν ζηταμε κατι δυσκολο απλα ενα ΤΗΛΕΦΩΝΟ η fax στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ η ακομη και στον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟY.Δηλωστε οτι τα ζωα δεν ειναι επιθετικα και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να απομακρυνθουν γιατι αυτοματα τα καταδικαζουμε.ενα τηλεφωνο τιποτα αλλο.υπενθυμιζουμε οτι το συππαζαθ ειναι συλλογος προστασιας και περιθαλψης αδεσποτων ζωων σε συνεργασια με πολλους δημους στην Α.Θεσσαλονικη.ειναι η δουλεια τους αυτη και παιρνουν ενα καρο λεφτα απο το δημο μας.να πετανε τα ζωα μακρυα δεν ειναι η λυση.ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ενα τηλεφωνο διαμαρτυριας ο καθενας μας

τηλ συππαζθ 2310 -438496

fax-438941


Η άλλη άποψη μας δόθηκε από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, με το οποίο φροντίσαμε να επικοινωνήσουμε. Ισχυρίζονται ότι είχαν οχλήσεις από συνδημότες μας για την αύξηση των αδέσποτων στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού. Υπάρχουν μόνο στην περιοχή του πρώην δήμου Θερμαϊκού περί τις 15 αγέλες. Μάλιστα μας είπαν ότι έχουν και δύο περιστατικά κατοίκων που έχουν δεχθεί επιθέσεις, δαγκωθεί και έχουν δεχθεί περίθαλψη λόγω δηγμάτων σκυλιών. Μας είπαν από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ πως δεν ετέθη κανενός είδους τελεσίγραφο αλλά για αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα πρέπει να πάρουν τους "αρχηγούς" των αγελών ώστε να μειωθεί η ενδεχόμενη επιθετικότητα.

Ίσως η αλήθεια να είναι κάπου στη μέση. Και φυσικά δεν είναι ευθύνη των σκυλιών η αύξηση των αδέσποτων αλλά κάποιων δήθεν φιλόζωων που αφού χαρούν με την απόκτηση ενός κουταβιού στις πρώτες δυσκολίες συμβίωσης μαζί του το μετατρέπουν σε αδέσποτο εγκαταλείποντάς το.

Την επόμενη είδηση την αφιερώνουμε στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ (είναι οι τέσσερις Δήμοι της Ανατολικής Θεσ/νίκης που συμμετέχουν στο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. και το χρηματοδοτούν: Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη-Πανοράματος)


Αδέσποτα σκυλιά έσωσαν τουρίστα από πνιγμό




Σε τρεις αδέσποτους σκύλους χρωστά τη ζωή του Γερμανός τουρίστας που κινδύνευσε με πνιγμό ενώ έκανε kitesurfing στον κόλπο του Σαν Λορέντζο στο Βιέστε της ιταλικής Φότζια. Όταν άκουσαν την κραυγή του δύο τετράποδοι άρχισαν να γαβγίζουν δυνατά για να προσελκύσουν την προσοχή των περαστικών και ο τρίτος βούτηξε στο νερό προσπαθώντας να φτάσει τον σέρφερ.


Για τη θεόσταλτη παρέμβαση των τριών σκύλων μιλά σε ανακοίνωσή της η Enpa, η ιταλική εθνική ένωση για την προστασία των ζώων.


«Ακούγοντας τις φωνές του ανθρώπου οι σκύλοι άρχισαν να γαβγίζουν χωρίς διακοπή προσελκύοντας την προσοχή των περαστικών και ένας από αυτούς ρίχτηκε στο νερό προσπαθώντας να φτάσει τον άτυχο σέρφερ» αναφέρει η Enpa.


«Όλα τα σκυλιά, όχι μόνο εκείνα που εκπαιδεύονται στην έρευνα και τη διάσωση αγνοουμένων, αλλά και τα αδέσποτα, είναι σε θέση να εκτελέσουν απίστευτες πράξεις αυταπάρνησης και να επιδείξουν μια ανιδιοτέλεια που δεν συναντάται συχνά μεταξύ των ανθρώπων» τονίζει η Enpa σχολιάζοντας το περιστατικό.


«Εκείνος που δείχνει ενοχλημένος από την παρουσία τους ή τους μεταχειρίζεται ως πρόβλημα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι κάθε αδέσποτος σκύλος μπορεί να κρύβει μέσα του έναν ήρωα» τονίζει η οργάνωση, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
η είδηση από  εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Αν κάποτε δούμε την Περαία (τουλάχιστον) χωρίς αδέσποτα, εμένα να μην με λένε…gnborn2shoot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσε επίσης ο Δήμοςμε μια οργανωμένη κίνηση, να ζητήσει βοήθεια από τους κτηνίατρους της περιοχής που θα μπορούσαν να στηρώσουν εθελοντικά από 2 ζώα ο καθένας κάθε 2 μήνες. Είναι καμιά 10 αριά κτηνίατροι...αν δεχθούν η βοήθεια θα είναι εξαιρετικά σημαντική!
    Κατερίνα Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σας μέρα,

    Εγώ θα ήθελά να σας μιλησω για τα αδεσποτα της Αγίας Τριάδας που βρίσκονται στην Ανω Α.Τριάδα. Υπάρχει μία κυρία, με χαρακτηριστικό χρώμα (πορτοκαλί) σπιτιού, δεν γνωρίζω το όνομά της αλλά μένει στην Φιλοθέης, η οποία απο την πολύ φιλοζωια που την διακατέχει έχει μαζέψει κ ταιζει ΟΛΑ τα αδέσποτα της περιοχής. Μάλιστα μία μέρα την επιασα να αφήνει κροκέτες μπροστά στο δικό μας σπίτι κ αφου ευγενικά της εκανα παρατηρηση αποχώρησε. Καθε βραδυ λοιπόν σε ολη την οδο Φιλοθέης γινεται πάρτυ με 2 μεγάλες αγέλες σκύλων οι οποίες είτε διαπλεκτίζονται μεταξύ τους είτε (το χειρότερο) διαπλεκτίζονται με ολα τα σκυλιά εντός των αυλών επι της οδου Φιλοθέης.. Τα αρνητικα είναι πολλά, απο το γεγονός οτι δεν μπορουμε ουτε το παιδί μας να βγαλουμε βόλτα στη γειτονιά, μέχρι το ότι πλέον ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ δεν κοιμόμαστε. Ειδοποίησα την ΣΥΠΠΑΖΑΘ να πράξει κατά το δοκούν, καθώς η γειτονιά είναι ΕΤΟΙΜΗ να δηλητηριάσει όλα τα αδέσποτα προκειμένου να κοιμάται τα βράδια, πράγμα το οποίο δεν είναι ευχαριστο για κανέναν, ήρθαν σήμερα 21/06 κ απομάκρυναν μόνο 1 που τους φάνηκε λίγο επιθετικό.. τα άλλα δεν τα βρήκαν αλλά μου υποσχέθηκαν πως θα ξαναρθούν μες την επόμεν η εβδομαδα.. Εγώ θα έλεγα (οπως μαθαίνω κ Ιβανοβιτς είστε γείτονας) να την προειδοποιήσουμε την κυρία, καθώς ακόμα κ εγώ που είμαι φιλόζωος με αρκετά ζώα στο σπίτι μου, ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ τα βράδια κ είναι θέμα χρόνου κάποιος από την περιοχή να τα δηλητηριάσει, καθώς απ ότι μαθαίνω η κυρία που τα ταίζει δεν δέχεται συστάσεις... κρίμα.. είναι πλέον θέμα ωρων η καταδίκη αυτών των ζωντανών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας κ.Βαγγέλη ,

    Είμαι η κυρία από το πορτοκαλί σπίτι και ξέρω ότι εσείς είστε ο κύριος με το πράσινο renault megane, μόνο εσείς μου έχετε κάνει παρατήρηση και μόνο μπροστά στο δικό σας σπίτι έχω βάλει κροκέτες. Πρέπει να ξέρετε ότι εγώ έχω κουραστεί πιο πολύ από εσάς. Έχω εξοντωθεί ψυχικά, σωματικά και οικονομικά. Πολύ απλά η ψυχή που κουβαλάω σε αυτήν την ζωή και που μου έδωσε ο θεός δεν με αφήνει να πράξω αλλιώς, όταν βλέπω ένα ζωντανό πλάσμα να υποφέρει από πείνα και δίψα. Αυτή είναι η δική μου επιλογή όπως πιστεύω και δική σας επιλογή είναι να πράξετε αυτό που υπαγορεύει η δική σας συνείδηση. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο θα πληρώσουμε τις επιλογές μας. Θα έλεγα ότι δεν απειλείται κανέναν παρά μόνο την συνείδηση σας. Ίσως προτιμότερο θα ήταν να συνεχίσετε τις προσπάθειες με αυτήν την υπηρεσία και καλέστε και εμένα να σε βοηθήσω σε αυτό γιατί και εγώ προσπάθησα και δεν κατάφερα τίποτε. Θέλω όσο και εσείς τα αδέσποτα να φύγουν από την περιοχή. Σε περίπτωση που διαλέξετε τον δρόμο της δηλητηρίασης... θα ακολουθήσω την νόμιμη οδό.

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να απαντήσω και εγώ με την σειρά μου στην πρώτη ανάρτηση που καλεί όλους να πάρουν ένα τηλέφωνο στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, και να πουν ότι τα ζώα δεν είναι επιθετικά. Εγώ πρόσφατά 27/2/2014 δέχτηκα επίθεση και από δύο σκυλιά, ένα εκ των οποίων με δάγκωσε ενώ το άλλο δεν τα κατάφερε αν και προσπάθησε. Ήταν περίπου 9:00 το πρωί όταν έκανα τζόκινγκ μπροστά από το ξενοδοχείο Γαλαξία ( έτσι λεγόταν παλιά) ανάμεσα σε Νέους Επιβάτες και Περαία. Το τι πέρασα για ένα εικοσιτετράωρο δεν περιγράφεται, κατέληξα στο λυσσιατρείο του Παπανικολάου. Από τα ίδια σκυλιά είχα ξαναδεχτεί επίθεση χωρίς όμως να καταφέρουν να με δαγκώσουν. Μεγάλωσα μέσα στα ζώα, ακόμη και γι αυτά που μου επιτέθηκαν δεν τρέφω κακά συναισθήματα. Ξέρω ότι έχουν ψυχή και είναι άσχημες οι συνθήκες που ζουν ως αδέσποτα. Από την άλλη όμως ψυχή έχω και εγώ και όλοι όσοι προσπαθούν κατά τις πρωινές ώρες να γυμναστούν ή νε περπατήσουν στην παραλιακή ζώνη του δήμου Θερμαϊκού. Για μένα πλέον η παραλιακή ζώνη είναι αδιαπέραστη. Ελάτε στην θέση μου και πείτε μου αν έχω άδικο. Όποιος είναι υπέρ της άποψης ότι τα αδέσποτα πρέπει να ζουν ανάμεσά μaς, ας αναλάβει το κόστος και την ευθύνη να τα περιθάλψει και να τα συντηρήσει, διαφορετικά ας αναλάβει το κόστος να προστατέψει όποιον προσπαθεί απλά να κάνει την βόλτα του ή την γυμναστική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κυρια η φιλοζωη που ταιζει τα αδεσποτα και απειλει με μηνυσεις οποιον τα δηλητηριασει γιατι δεν τα βαζει στην αυλη της ?σκεφτομαι απο βδομαδα να φερω καναδυο αρκουδες και 5-6 τιγρεις και να τις αφησω εξω απο την πορτα της .φιλοζωη ειναι πιστευω θα τα ταισει και αυτα τα ζωντανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΜΈΧΡΙ ΤΩΡΑ 10 ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΌΤΙ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ! ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ. τΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.