Πολύπλευρες δράσεις εθελοντισμού επιδεικνύει ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου. Η συλλογικότητα κατοίκων εκτός από την σημαντική δράση καθαρισμού του ρέματος του χωριού που έχει κάνει με συνεχόμενες παρεμβάσεις φαίνεται πως έχει θέσει στόχους γενικότερης αναβάθμισης της περιοχής. Με τρεις επιστολές της προς την διοίκηση του Δήμου, αφού θέτει στην διάθεσή του τις υπηρεσίες των μελών της, ζητά την έγκριση εργασιών που δεν θα στοιχίσουν στον Δήμο και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Προς τον σκοπό αυτόν προτίθενται να πραγματοποιήσουν μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, να διαμορφώσουν χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και να αξιοποιήσουν το χώρο της παλιάς κοινότητας αφού μεταφερθούν οι γραμματοθυρίδες που τον καταλαμβάνουν σε υπαίθριο χώρο.

Διαβάστε τις επιστολές του Συλλόγου Εθελοντών προς τον Δήμο:

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού 
Α.Π.: 3/2013 
8/5/2013 

Θέμα: Διαδικασίες εκπόνησης μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή της κεντρικής γέφυρας του Μεσημερίου και εκπόνησης μελέτης για την ανάδειξη τοπίου φυσικού κάλλους στην περιοχή του ρέματος Μεσημερίου 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Με το παρόν έγγραφο, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με το υπ. αριθμ. 1/8-5-2013 έγγραφό μας, ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου, έχει παρέμβει δυναμικά στην περιοχή του ρέματος Μεσημερίου και υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε δράσεις καθαρισμού, διαμορφώνοντας ήδη ένα άλλο, πολύ πιο καθαρό και όμορφο τοπίο.
Επειδή στην περιοχή της κεντρικής γέφυρας του χωριού έχει διαμορφωθεί μια επικίνδυνη κατάσταση λόγω αδυναμίας διαφυγής των νερών της βροχής, εξαιτίας μπαζώματος του ρέματος και της δημιουργίας πάρκου (!!!!) επάνω στο μπάζωμα, υπάρχει κίνδυνος για την καταστροφή της γέφυρας εξαιτίας κάποιας μεγάλης νεροποντής. Επιπλέον, λόγω του μπαζώματος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κάτω από τη γέφυρα κάποιο μηχάνημα για να προβεί σε καθαρισμό των φερτών υλικών, οπότε ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει το χωριό να αποκοπεί στα δύο, αν υπάρξει κάποια πολύ έντονη καταιγίδα. Για τους ανωτέρω λόγους, ζητούμε τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την ωρίμανση μελετών, ώστε να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό μηχανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αντιπλημμυρικά έργα και ταυτόχρονα υπάρχει και ώριμη μελέτη για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του ρέματος. Από την πλευρά μας διαθέτουμε εθελοντές μηχανικούς με υδραυλικό μελετητικό πτυχίο (κατηγορία πτυχίου 13), με πτυχίο για τοπογραφικές εργασίες (κατηγορία πτυχίου 16), με πτυχίο για περιβαλλοντικές μελέτες (κατηγορία πτυχίου 27), με πτυχίο για φυτοτεχνικές μελέτες (κατηγορία πτυχίου 25). Ζητούμε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διενέργεια των απαιτούμενων μελετών (περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οριοθέτησης ρέματος, υδραυλική - τεχνική μελέτη υδραυλικού έργου, φυτοτεχνική μελέτη) με την εξής προτεινόμενη διαδικασία:
Α) Συστήνεται από κοινού ομάδα εργασίας, εθελοντών και μηχανικών του Δήμου, στην οποία η συμετοχή των εθελοντών είναι άτυπη
Β) Η ομάδα εργασίας θέτει τις προδιαγραφές και τα στάδια για την εκπόνηση των μελετών
Γ) Οι εθελοντές μηχανικοί προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες προκαταρτικές και κύριες εργασίες
Δ) Οι μηχανικοί του Δήμου προβαίνουν σε τυχόν απαραίτητες συμπληρώσεις, ελέγχουν κι εγκρίνουν τις μελέτες.

Επειδή δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, είμαστε βέβαιοι για την θετική γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση, για λογαριασμό του Συλλόγου Εθελοντών Μεσημερίου

Χαράλαμπος Τσαβαρτζίδης Θεοχάρης Αμμανατίδης

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας


Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού
Α.Π.: 2/2013
8/5/2013

Θέμα: Έγκριση διαμόρφωσης χώρου πίσω από το κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου, ως χώρου διενέργειας πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων

Αξιότιμοι κύριοι,

Με το παρόν έγγραφο, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με το υπ. αριθμ. 1/8-5-2013 έγγραφό μας, ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου, έχει παρέμβει δυναμικά στην περιοχή του ρέματος Μεσημερίου και υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε δράσεις καθαρισμού, διαμορφώνοντας ήδη ένα άλλο, πολύ πιο καθαρό και όμορφο τοπίο.
Έχουμε ήδη προβεί σε καθαρισμό της έκτασης πίσω από το κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου κι επειδή δεν υπάρχει μόνιμος ανοιχτός χώρος δημιουργίας πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιθυμούμε να παρέμβουμε στο χώρο μεταξύ του κτιρίου της Τοπικής Κοινότητας και του ρέματος, δημιουργώντας ένα αμφιθέατρο για την χωροθέτηση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς επίσης και υπαίθρια σημεία για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Ζητούμε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την εξής προτεινόμενη διαδικασία:
Α) Ομάδα εθελοντών τοπογράφων μηχανικών, θα αποτυπώσουν την περιοχή στην οποία μπορεί να γίνει η παρέμβαση και δεν είναι ιδιωτική ή δρόμος.
Β) Μελετητική ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας, θα δημιουργήσει σκαρίφημα με σχετική τεχνική έκθεση, στα οποία θα αποτυπώνονται ο τρόπος και ο χώρος εγκατάστασης των στοιχείων του αμφιθεάτρου, καθώς επίσης και η χωροθέτηση των φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για να κοσμήσουν το χώρο. Για την εν λόγω εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί μέταλλο και ξύλο, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές για σχετικές κατασκευές.
Γ) Η εν λόγω τεχνική έκθεση και το σκαρίφημα θα τεθούν προς έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Δ) Ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου θα αναλάβει την κατασκευή της εγκατάστασης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας που θα παραλάβει το έργο.
Να επισημάνουμε ότι το εν λόγω αίτημά μας σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να χρησιμοποιήσει το χώρο μόνο ο Σύλλογός μας αλλά για να αποκτήσει το χωριό έναν ανοιχτό χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις κι επειδή δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το Δήμο, είμαστε βέβαιοι για την θετική γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση, για λογαριασμό του Συλλόγου Εθελοντών Μεσημερίου

Χαράλαμπος Τσαβαρτζίδης Θεοχάρης Αμμανατίδης

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας


Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού
Α.Π.: 1/2013
8/5/2013
Θέμα: Μετεγκατάσταση γραμματοθυρίδων από τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Με το παρόν έγγραφο σας γνωστοποιούμε τη δημιουργία του Συλλόγου Εθελοντών Μεσημερίου, ο οποίος αποτελεί προσφάτως επίσημα αναγνωρισμένο Σωματείο. Ο Σύλλογός μας έχει ως σκοπό –μεταξύ άλλων- την παρέμβασή του για τον εξωραϊσμό δημόσιων χώρων του χωριού, καθώς επίσης και την πολυεπίπεδη αναβάθμισή του.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε παρέμβει δυναμικά στην περιοχή του ρέματος και υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης έχουμε προβεί σε δράσεις καθαρισμού, διαμορφώνοντας ήδη ένα άλλο, πολύ πιο καθαρό και όμορφο, τοπίο.
Έχοντας ήδη προβεί σε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Τσακμάκα, θέσαμε κάποιες άμεσες προτεραιότητες που πιστεύουμε ότι μπορούν να δρομολογηθούν από εμάς, σε συνεννόηση και υπό την έγκριση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω κι επειδή στο Μεσημέρι δεν υπάρχει κανένας στεγασμένος δημόσιος χώρος για τη συνάθροιση της νεολαίας, των πολιτών γενικότερα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας του χωριού, ζητούμε να παρέμβουμε στο μοναδικό κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και είναι η πρώην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου, νυν χώρος εγκατάστασης των γραμματοθυρίδων. Ο εν λόγω χώρος, περίπου 40 τ.μ., αυτή τη στιγμή αχρηστεύεται λόγω της εξ αρχής λανθασμένης εγκατάστασης των γραμματοθυρίδων. Ζητούμε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση των γραμματοθυρίδων, με την εξής προτεινόμενη διαδικασία:
Α) Μελετητική ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας, θα δημιουργήσει σκαρίφημα με σχετική τεχνική έκθεση, στα οποία θα αποτυπώνονται ο τρόπος και ο χώρος εγκατάστασης των θυρίδων, ακριβώς πίσω από το ΚΑΠΗ (κάτοψη, όψη, τομή). Για την εν λόγω εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί μέταλλο και υψηλής αισθητικής αξίας υλικό για την στέγαση των θυρίδων στον εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, θα γίνει σκαρίφημα για την αποτύπωση του τρόπου που θα απεικονίζεται η ιστορία του χωριού στους εσωτερικούς τοίχους του κτιρίου.
Β) Η εν λόγω τεχνική έκθεση και το σκαρίφημα θα τεθούν προς έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Γ) Ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου θα αναλάβει την κατασκευή της εγκατάστασης ώστε ακολούθως να γίνει και η μετεγκατάσταση των θυρίδων, καθώς επίσης και η δημιουργία του χώρου εσωτερικά του κτιρίου.
Να επισημάνουμε ότι το εν λόγω αίτημά μας σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να χρησιμοποιήσει το χώρο ο Σύλλογός μας αλλά για να αποκτήσει το χωριό έναν στεγασμένο χώρο συνάθροισης κοινού κι επειδή δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το Δήμο, είμαστε βέβαιοι για την θετική γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση, για λογαριασμό του Συλλόγου Εθελοντών Μεσημερίου

Χαράλαμπος Τσαβαρτζίδης Θεοχάρης Αμμανατίδης

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.