Headlines News :
Home » , , , , » Δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη "Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής"

Δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη "Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής"

Written By Χρήστος Ιβάνοβιτς on Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 | 11.11.13

Με δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ του Θερμαϊκού δηλώνει παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές μια νέα παράταξη. Ο πυρήνας της, που προφανώς, εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ  αναμένει, όπως δηλώνει,  τον εμπλουτισμό της κίνησης από ενεργούς πολίτες της περιοχής και καθορίζει ένα πλαίσιο αρχών και στόχων  που έρχονται σε αντίθεση με τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το δελτίο τύπου:

Την Παρασκευή  1 Νοέμβριου εμείς, πολίτες  του Δήμου Θερμαϊκού, αποφασίσαμε την ίδρυση  νέας δημοτικής παράταξης με την ονομασία, <Θερμαϊκός-Συμπολιτεία  Αλληλεγγύης και Ανατροπής>.
   Η παράταξη αυτή ,σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης (οικονομικής –πολιτικής- κοινωνικής-αυτοδιοικητικής ) δηλώνει την πλήρη αντίθεση της στις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούν  από κοινού  κυβέρνηση και  τρόικα ,και οδηγούν τη χώρα  τους πολίτες την αυτοδιοίκηση , στην καταστροφή. Πιστεύουμε ότι απέναντι στη σημερινή πολιτική  ,οι δυνάμεις του τόπου και της Αυτοδιοίκησης , οφείλουν να συστρατευθούν  για
·         Να προστατέψουν την Αυτοδιοίκηση , έναν γνήσιο λαϊκό ,δημοκρατικό θεσμό, διασφαλίζοντας  το δημόσιο χαρακτήρα της .
·         Να υπερασπιστούν τη δημόσια περιουσία από το ξεπούλημα .
·         Να αναπτύξουν ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης με αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία νέων σε συνεργασία με τα κινήματα της περιοχής και τις εθελοντικές κινήσεις  .
·         Να ενδυναμώσουν τη Δημοκρατία , με ενδοδημοτική αποκέντρωση , ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους στα τοπικά συμβούλια .Nα στηρίξουν  ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καταργεί  τον Καλλικράτη .
·         Να εφαρμόσουν καθαρές και διάφανες διαδικασίες διαχείρισης των οικονομικών του δήμου .
·         Να αναπτύξουν τις υποδομές ισόρροπα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα βάσει ενός σχεδιασμού  που θα παίρνει υπ όψη του τον αστικό και  αγροτικό χαρακτήρα του δήμου ,τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του(τουριστική περιοχή-γειτνίαση με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης).
·         Να σεβαστούν και να αναδείξουν τις περιοχές φυσικού κάλλους του δήμου . 
·         Να αναδείξουν ένα εργασιακό μοντέλο  που στηρίζεται σε σταθερές εργασιακές σχέσεις με ορθολογική και παραγωγική αξιοποίηση του διαθέσιμου υπαλληλικού δυναμικού .


Είμαστε σίγουροι ότι η πρόταση αυτή θα εμπλουτίζεται συνεχώς από τους ενεργούς πολίτες, με την ελπίδα ότι θα οδηγεί σε κοινές δράσεις με απτά αποτελέσματα, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας...
Share this post :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2013 - 10:41 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΤΕ!!!!! ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.. ..
ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.

11 Νοεμβρίου 2013 - 2:00 μ.μ.


ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ !!!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.

Addthis

Google+ Followers

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ακτιβιστης - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger |2012 Templates