Η στροφή 180 μοιρών της ΠΕΡΑΙΑΣ ολοκληρώθηκε. Η δειλή μέχρι πρότινος κριτική στην Διοίκηση Αλεξανδρή του εντύπου που υπογράφει ο πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Λαζαρίδης μετατράπηκε (ή έτσι το εισπράττουμε εμείς ;) σε οξεία αντιπαράθεση με την ανικανότητα της ομάδας Αλεξανδρή.
Χαρακτηριστικό το σκίτσο στη 2η σελίδα του εντύπου του Νοέμβρη που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον Δήμαρχο από βήματος να ζητά μια νέα θητεία για να ολοκληρώσει με την ομάδα του το έργο τους που απεικονίζεται με ερείπια σε όλους τους τομείς (Καθαριότητα, έσοδα, σχολική στέγη, ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας).
Σε άλλη στήλη αναφερόμενη η εφημερίδα στον απολογισμό του Δημάρχου δεν κρύβει λόγια καταλογίζοντας στον κ. Αλεξανδρή  παρουσίαση έργων που είτε απλά υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση τώρα τελευταία ή δεν έχουν καν υποβληθεί. Ακόμη καταλογίζει ακέραια την ευθύνη στον Δήμαρχο για την έλλειψη σχεδιασμού, φιλοσοφίας και συντονισμού που οδήγησε στην κατάρρευση του Αλεξανδρινού δημαρχιακού οικοδομήματος.
Σε άλλο σχολιασμό του ο πρώην Αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΪΚΑΤΖΗΔΩΝ" και ψέγει την δημοτική ομάδα διοίκησης που αντιγράφοντας (αποτυχημένα θα λέγαμε) την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία διοργανώνει αγορά παραγωγών ενώ έχει κλείσει την Κυριακάτικη αγορά της Μηχανιώνας.
Σε επόμενο σχόλιο αναδεικνύει την "σιγή τηλεγράφου" που επέδειξε ο Δήμαρχος κατά τον απολογισμό όταν απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση του πρώην συνεργάτη του, εάν νόμιμα ή παράνομα δημοπρατήθηκαν το 2012 τα δημοτικά αναψυκτήρια στον Ποταμό και τα καταστήματα στην δημοτική αγορά Επανομής. Άρνηση που αποκαλύπτει τον μίζερο και ευθυνόφοβο ρόλο που διαδραματίζει ο Δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους που "κρύβονται πίσω από τις αντιρρήσεις υπηρεσιακών παραγόντων" μη τολμούντες να προχωρήσουν σε νέες δημοπρασίες.
Παρακάτω αναρωτιέται ο αρθρογράφος αν "γνωρίζει άραγε ο Δήμαρχος τι υπογράφει;"  όταν αποστέλλονται κατασχετήρια σε δημότες από μη καταβολή προστίμων της χρήσης αιγιαλού. Πρόστιμα που οδηγήθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας λανθασμένων οικονομικών πολιτικών του Δήμου κατά το παρελθόν. Και αναρωτιέται "μέχρι που θα φτάσει η ανικανότητα αυτής της διοίκησης, η οποία άρχισε πλέον να την καθιστά επικίνδυνη για τους δημότες".

Τώρα τι επίλογο να βάλουμε κ. Λαζαρίδη; Ότι τα λέγαμε και τα γράφαμε από χρόνια πριν και δεχόμασταν την κατακραυγή των δημαρχιακών ότι κιτρινίζουμε και ότι είμασταν  εμπαθείς και προκατειλημμένοι   για να μην αναφερθούμε στις πάμπολλες ανοίκειες επιθέσεις που εισπράξαμε με σαφώς χειρότερους χαρακτηρισμούς από τους Ηρακλείς του δημαρχιακού στέμματος.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πολύ εύστοχη κριτική. Την ίδια απορία έχουμε όλοι όσοι ασκούσαμε καλόπιστη κριτική και εισπράταμε ειρωνεία και χλεύη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.