Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε τη ζωή σε δύο χρυσαυγίτες, προαναγγέλλοντας και νέα χτυπήματα κατά της Χ.Α. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαπίστωσε ότι είναι αυθεντική η 18σελιδη προκήρυξη που είχε αποθηκευτεί σε usb, το οποίο παρέλαβε συντάκτης του zoogla.gr, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου.
Η επίθεση «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος» αναφέρει - μεταξύ άλλων - το κείμενο της  προκήρυξης . 
Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση προειδοποιεί ότι «η ένοπλη επίθεση-απάντηση στα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας».
 
«Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι» επισημαίνεται στην προκήρυξη.
 
Η οργάνωση κατηγορεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια πως «γνωρίζει ότι υπήρχε συνεννόηση αστυνομίας και φασιστών για την δολοφονική επίθεση (κατά του Π. Φύσσα), όμως τους κάλυψε για να μην χρεωθούν οι μπάτσοι – κατ’ επέκταση και ο ίδιος πολιτικά – τη δολοφονία».   
 
Άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε το Σάββατο στο zoogla.gr και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος με usb, στο οποίο υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.
Η επίθεση είχε σημειωθεί την 1η Νοεμβρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο 22χρονος Μάνος Καπελώνης και ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και να τραυματιστεί σοβαρά ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.
Η επιλογή του χρόνου -παραμονή επετείου Πολυτεχνείου- και του τόπου -Σκοπευτήριο Καισαριανής- έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.
Πολλά ΜΜΕ αναφέρονται κατά περίεργο τρόπο σε «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» και όχι «Μαχόμενες Λαϊκές  Επαναστατικές Δυνάμεις» όπως αναφέρονται στην προκήρυξη.
Newsroom Enet
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.