ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
 16/11/2013
     Στη σημερινή διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας στο πάρκινγκ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια προσπάθεια διάλυσής της. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η 16η κατά σειρά αντίστοιχη διάθεση προϊόντων που διοργανώνει η ΠΚΤ.
   Αυτή τη φορά ο πολιορκητικός κριός για να πετύχουν την διάλυση της λαϊκής ήταν εκπρόσωποι του Συνδέσμου λαϊκών αγορών, οι οποίοι με αρκετό θράσος απαίτησαν –ούτε λίγο ούτε πολύ – να σταματήσουμε την λαϊκή. Στις έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγών αλλά και πολιτών που ψώνιζαν απομακρύνθηκαν και επέστρεψαν με αστυνομικούς.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που η «συντεταγμένη πολιτεία» κινείται ενάντια στις συλλογικότητες που διοργανώνουν αντίστοιχες λαϊκές. Ήδη αντίστοιχες παρεμβάσεις τρομοκράτησης-καταστολής έχουν γίνει στη Θέρμη, στους Αμπελόκηπους, στο κέντρο, στη Σχολή Τυφλών, πριν μια βδομάδα στο Ωραιόκαστρο και σήμερα ταυτόχρονα με την Τούμπα και στην Επανομή.
   Δηλώσαμε σαν ΠΚΤ πως τέτοιες απόπειρες δεν μας τρομοκρατούν και δεν θα σταματήσουμε την διοργάνωση των λαϊκών διάθεσης προϊόντων απευθείας από παραγωγούς.
  Ζητάμε την αλληλεγγύη και την συμμετοχή κάθε συλλογικότητας που αναφέρεται στο κίνημα και δραστηριοποιείται στην πόλη μας, για να καταδικάσουμε αυτές τις επιχειρήσεις τρομοκράτησης και όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα σε κάθε παραγωγό, που προσπαθούν (κυβέρνηση και μεγαλοσυμφέροντα) να τον εξοντώσουν με τα υπέρογκα πρόστιμα, προκειμένου να προστατέψουν το μονοπώλιο της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων που λυμαίνονται μεσάζοντες και μεγαλέμποροι. 
  Την Δευτέρα 18 Νοέμβρη στις 7μμ στο Στέκι της ΠΚΤ –Δέρκων 32- θα υπάρξει συνάντηση με παραγωγούς και πολίτες για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας απέναντι στις επιχειρήσεις τρομοκράτησης.

 ...με λίγα λόγια, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου των λαϊκών αγορών, ήρθε η αστυνομία και ξεκίνησε να ελέγχει τους παραγωγούς. Μετά από πίεση, τους σταματήσαμε στους πρώτους 2, οι οποίοι είναι βιοκαλλιεργητές. Ψύχραιμα και μυαλωμένα αντέδρασαν συνολικά οι παραγωγοί και η ΠΚΤ, με πίεση στους μηνυτές και ευγενική πίεση στους αστυνομικούς.
Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης: Οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να ανοίξουν πολύ την ιστορία, αλλά ελέγχονταν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας από τους μηνυτές. (Σύμφωνα με τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα, αν κάποιος δημόσιος υπάλληλος δεν ελέγξει μία μηνυτήρια αναφορά, μπορεί να καταγγελθεί ο ίδιος για παράβαση καθήκοντος από τον μηνυτή). Εκκρεμεί μέχρι την Τρίτη να προσκομίσουν κάποια έγγραφα που τους ζητήθηκαν οι 2 βιοκαλλιεργητές στο Α.Τ.
Ακολούθως θα δούμε αν θα επιβληθούν πρόστιμα και θα καθορίσουμε τις περαιτέρω θεσμικές και κινηματικές μας κινήσεις.
Καλό θα ήταν να παραβρεθούν αύριο στο στέκι της ΠΚΤ όσο πιο πολλοί συμπολίτες εμπλέκονται με τις Πρωτοβουλίες Κατοίκων. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξανασυντονίσουν τις δράσεις τους οι Πρωτοβουλίες Κατοίκων, ενόψει και του βαρύ χειμώνα που έρχεται (κατασχέσεις, φτώχεια, καταστολή κτλ). 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.