Από σήμερα το ΚΑΠΠΑ, αυτό το στολίδι του Θερμαϊκού, περνάει (εκτός από το αμφιθέατρο και κάποιους χώρους γραφείων) στον Δήμο Θερμαϊκού. Μετά από διεξοδικές συζητήσεις του Προέδρου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Παναγιώτη Τροκάνα από πλευράς δήμου και της κ. Συλβάνας Καρασαββίδου, Διευθύντριας του ΚΑΠΠΑ, είχαμε την ευτυχή κατάληξη να περιέλθουν οι βασικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου στο Δήμο. Μάλιστα εκτός από το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο προστέθηκαν η μαρίνα, το εστιατόριο και οι κοιτώνες. Και παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες να υποτιμηθεί η αξία των πρόσθετων κτιρίων και υποδομών που εντάσσονται στη συμφωνία παραχώρησης θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι τεράστιας αξίας και πολύ σημαντικών ευκαιριών ανάπτυξης (μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης), όπως σημείωσε ο κ. Π. Τροκάνας.
Ο κ. Τροκάνας αναλύοντας στο ΔΣ την προγραμματική συμφωνία παραχώρησης


Γι' αυτό το λόγο η παραχώρηση όλων των υποδομών συμφωνήθηκε να είναι όχι για οχτώ, όπως προβλεπόταν αρχικά,αλλά για είκοσι χρόνια και με προοπτική περαιτέρω αύξησης  του χρονικού διαστήματος παραχώρησης.
Όλοι σχεδόν οι δημοτικού σύμβουλοι και οι παρατάξεις αναγνωρίζοντας την αξία της επιτευχθείσας συμφωνίας υπερθεμάτισαν και υπερψήφισαν την εισήγηση.  Υπήρξαν όμως και ορισμένοι "σκεπτικιστές".



Αρνητικές εντυπώσεις δημιούργησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τόσο ορισμένες τοποθετήσεις συμβούλων για το θέμα της ανάληψης του ΚΑΠΠΑ από τον Δήμο (πχ. Πεντούσης), όσο και η αποφυγή κάποιων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να πάρουν θέση, που όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να ψηφίσουν λευκό ερχόμενοι σε αντίθεση με τον εισηγητή κ. Παναγιώτη Τροκάνα (Ζαριφέ, Αθανασιάδης, Ζιφκοπούλου). 
Εξαιρουμένων των ανωτέρω σύσσωμο το ΔΣ (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) στάθηκε θετικά,  δημιουργώντας την αισιοδοξία στους δημότες ότι θα μπορέσει το στολίδι του Δήμου να εκπληρώσει τον σκοπό του προσφέροντας επιπλέον ευκαιρίες άθλησης και ανάπτυξης του πολιτισμού.

Είναι καιρός πλέον ο Δήμος να σταματήσει να αποθέτει σκουπίδια και αδρανή υλικά στην έκταση που βρίσκεται στα όρια του χώρου. Από σήμερα!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.