Γέμισαν το πρωί οι δρόμοι και οι πλατείες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, που καλούν τους πολίτες να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της Coca-Cola, από την ώρα που η πολυεθνική εταιρία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζομένους της και να το μεταφέρει στη Βουλγαρία, από όπου και θα εισάγει πλέον τα προϊόντα της που θα διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Ταυτόχρονα με τις αφίσες, αυτοκίνητο του σωματείου εργαζομένων της εταιρίας με μεγάφωνα, περιέτρεχε τους δρόμους, στο πλαίσιο της καμπάνιας μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρίας που άρχισε με το σύνθημα «Ούτε μία γουλιά από προϊόντα της Coca-Cola».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να ανακληθούν άμεσα οι 33 απολύσεις και να επαναλειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη το εργοστάσιό της Θεσσαλονίκη.
Σε φυλλάδια που έχουν μοιραστεί σε όλη την πόλη, καλούν το καταναλωτικό κοινό να κάνει μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας. Υπογραμμίζουν ότι για την εξυπηρέτηση της ζήτησης στη Βόρεια Ελλάδα γίνονται εισαγωγές από την Βουλγαρία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΘ, ενέταξαν τις συγκεκριμένες απολύσεις στα σχέδια της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου της στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η έδρα να βρίσκεται στην Ελβετία και όλη η παραγωγή των προϊόντων στη Βουλγαρία. «Για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, είναι μείζον ζήτημα. Η Coca-Cola αναπτύχθηκε μέσω της Ελλάδας σε 28 χώρες, με τεράστια κερδοφορία και έρχεται να κλείσει το εργοστάσιο, αφήνοντας έτσι μόνο 2 στην Ελλάδα (Σχηματάρι και Βόλος), από 8 που ήταν στο παρελθόν, και να απολύσει συνολικά 125 εργαζόμενους» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και πρόσθεσε ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα καλύπτεται με προϊόντα που φέρνει από τη Βουλγαρία». «Με την κόκκινη κάρτα που καθιερώνουμε τα συνδικάτα, καταγγέλλουμε τις εταιρείες που «παίζουν βρόμικα». Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ενημερώνοντας τους καταναλωτές έξω από τα σούπερ-μάρκετ για τη στάση της εταιρείας» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, καλώντας ουσιαστικά το καταναλωτικό κοινό να αντιδράσει αφήνοντας στα ράφια τα προϊόντα της εταιρείας.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.