Ο θρύλος του Magnus Carlsen, που στέφθηκε  ως ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του κόσμου στο σκάκι,  μόλις τώρα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Carlsen συνεχίζει να καταρρίπτει αντιλήψεις όχι μόνο των σκακιστών, αλλά και τα χρονικά του αρχαίου παιχνιδιού. Σήμερα ο Νορβηγός σκακιστής είναι  ο δεύτερος νεαρότερος  Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία του σκακιού. 
Για να το γιορτάσει, η ομάδα του Carlsen   τον έριξε σε μια πισίνα με τα ρούχα μετά από τη λήξη της 10ης και καθοριστικής παρτίδας απέναντι στον   Viswanathan Anand, τον για 4 φορές πρωταθλητή κόσμου. 
Ο Carlsen, ένας ντροπαλός νεαρός 23  ετών, κέρδισε τον αγώνα με σκορ 6,5-3,5  (1 βαθμό για κάθε νίκη, 0,5 για την ισοπαλία) χωρίς να ηττηθεί σε καμία παρτίδα (Δύο που το κατάφεραν πριν από αυτόν ήταν ο Καπαμπλάνκα και ο Κράμνικ). Μόνο ο Garry Kasparov σε ηλικία 22 ετών είχε  καταφέρει να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο σε νεαρότερη ηλικία. 
Ο Carlsen φεύγει με σχεδόν   1.5 εκατομμύρια $ πλουσιότερος από τα χρηματικά έπαθλα που δικαιούται ο πρωταθλητής.
Ο μεγάλος γκραντμάστερ της Ινδίας φανερά απογοητευμένος θεώρησε πως η επικράτηση του Carlsen οφείλεται σε δικά του λάθη. Ενώ ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αβλεψίες του Ανάντ.
Η σχολιάστρια των αγώνων, πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σούζαν Πόλγκαρ, έδωσε τα εύσημα στον Μάγκνους χαρακτηρίζοντάς τον μαχητή: "Όταν στην 3η παρτίδα του ζητήθηκε ισοπαλία σε ένα ματς που δεν έδινε πιθανότητες νίκες εκείνος αποφάσισε να παίξει μέχρι να μείνουν στην σκακιέρα τέσσερα κομμάτια..."
Στην 4η παρτίδα ο Κάρλσεν ξεπέρασε την αρχική νευρικότητά του και κατάλαβε όπως δήλωσε ότι μπορεί να πάρει τον τίτλο.
Τα λάθη για τον Ανάντ άρχισαν από την 5η παρτίδα όταν έχασε σε φινάλε με πύργο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.