Η δημοσκόπηση που τρέχει από τον "ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ" θα είναι ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 18 Απριλίου στις 12 μμ. Για την ενημέρωση (ίσως και την αξιοπιστία της ;) κάθε μέρα γύρω στις 12 μμ θα ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η αξιοπιστία της δημοσκόπησης πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη.

Η Συμπολιτεία Θερμαϊκού (Σπύρος Κουζινόπουλος) εξακολουθεί να προηγείται με 35,8 %

Έως την Κυριακή στις 12 μμ στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 120 φίλοι.

Τα αποτελέσματα κατά την δεύτερη μέρα ψηφοφορίας (Κυριακή 13/4) διαμορφώθηκαν ως εξής:




Να αναφέρουμε ότι και σε μια άλλη διαδικτυακή δημοσκόπηση (κράτησε ένα μήνα από 9/3 έως 9/4) που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Δημότες και συμμετείχαν 605 κάτοικοι στην πρώτη θέση ισοψήφισε η Συμπολιτεία Θερμαϊκού (Σπύρος Κουζινόπουλος) και ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 30,25%. Δείτε τα αποτελέσματα:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Χάρης Αμμανατίδης14 Απριλίου 2014 στις 2:05 π.μ.

    Χρήστο το επιχείρημά σου ότι "Η αξιοπιστία της δημοσκόπησης πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη" είναι -και θα με συγχωρέσεις για την έκφραση- τουλάχιστον άτυχη. Οι δημοσκοπήσεις έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία υλοποίησης και δεν μπορεί να θεωρηθεί μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση σε ένα τοπικό site, σε μια περιοχή που δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν έχουν δεν μπαίνουν στο site του Ακτιβιστή, ως αξιόπιστη, καθώς σε καμία μα καμία περίπτωση δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα του εκλογικού σώματος (ούτε καν κατά ηλικιακές ομάδες...). Το μόνο αξιόπιστο συμπέρασμα είναι ότι όσοι μπαίνουν στο site του Ακτιβιστή, κατά πλειοψηφία στηρίζουν Κουζινόπουλο... Τίποτα άλλο σε σχέση με τις εκλογές. Μόνο εντυπώσεις δημιουργούνται στο site και καμία ουσία ή πρόβλεψη. Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος, η δημιουργία εντυπώσεων... κάτι το οποίο τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, μου προκαλεί απέχθεια.... Όπως έχω αναφέρει και σε άλλον δικτυακό τόπο, δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις μέσω ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων (βλ. δημοσκόπηση Στεφανίδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Χάρη,

    συμφωνώ μαζί σου ότι η έκφραση "Η αξιοπιστία της δημοσκόπησης πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη" είναι τουλάχιστον άτυχη και ίσως υπερφίαλη. Αν την εξετάσεις ως αναφορά με την αντανάκλαση που μπορούν να έχουν τα όποια αποτελέσματά της με την ενδεχόμενη πραγματική έκβαση των προσεχών εκλογών. Φυσικά και δεν μπορεί κανείς να προσδοκά κανείς τέτοια συμπεράσματα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση, πόσο μάλλον από μια διαδικτυακή. Απλώς το οποιοδήποτε εξαγόμενό της αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν σχέση με το διαδίκτυο και επιθυμούν να συμμετάσχουν σ' αυτήν.

    Έγραψα για αξιοπιστία της δημοσκόπησης του ακτιβιστή (ενώ αρχικά κρατούσα επιφυλάξεις και φυσικά διατηρώ) γιατί το πρόγραμμα δεν είναι free και θεωρείται ότι μπορεί να προστατεύσει από κακόβουλες παρεμβάσεις (πόσο όμως μπορεί κανείς να είναι σίγουρος δεν το ξέρω).

    Εν κατακλείδι Χάρη, ας δούμε μέχρι την Παρασκευή τα αποτελέσματα και ας το "γλεντήσουμε" με την συμμετοχή των φίλων που θα πάρουν μέρος. Έτσι κι αλλιώς ο Δήμαρχος θα αναδειχθεί από την κάλπη στις 18 ή στις 25 Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης Αμμανατίδης14 Απριλίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

    Χρήστο γνωρίζεις πολύ καλά ότι στηρίζω όλες τις προσπάθειες ανοικτής δημοκρατίας και ειδικά ότι κάνεις εσύ, θεωρώντας το blog σου ως ένα από τα πλέον δυναμικά της ευρύτερης περιοχής. Απλά γνωρίζεις επίσης και την προσωπική μου απέχθεια σε οτιδήποτε μη τεκμηριωμένο. Η απάντησή σου στο σχόλιό μου με καλύπτει πλήρως και την αποδέχομαι, εκτός από το ζήτημα της αξιοπιστίας. Είναι πλήρως αξιόπιστη η δημοσκόπηση στους επισκέπτες του blog οι οποίοι παίρνουν μέρος σε αυτήν και μόνον αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.