Λίγο παλιά η είδηση αλλά έχει το ενδιαφέρον της....

Εξαιρετική τροφή για το αδηφάγο Διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του άνυδρου εορταστικού τριημέρου, αποτέλεσε η ξεχασμένη απόφαση που θέλει τους εκδότες Μπόμπολα, Αναστασιάδη και Χατζηνικολάου να αναλαμβάνουν για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας να τυπώσουν τρία κλασικά βιβλία της νεότερης λογοτεχνίας: Η είδηση, που ήρθε στο φως της διαδικτυακής επικαιρότητας όσο ο «τραυματισμένος» ελληνικός λαός από την κρίση είχε ξεχυθεί στην ύπαιθρο για να εορτάσει το ηρωικό «ΟΧΙ» – ανεξάρτητα από το πόσο παλιά είναι – έχει όλα τα στοιχεία για να προκαλέσει τους συνήθεις «επαγγελματίες» που καταγγέλλουν τα συμφέροντα και το εκδοτικό κατεστημένο… Άλλωστε, η εμπλοκή και μόνο των συγκεκριμένων ονομάτων, ήταν αρκετή για να καταστήσει την είδηση, «σκάνδαλο»! Από τη στιγμή δε, που η πληροφορία συνοδεύεται και με αριθμούς οι οποίοι αντιπροσωπεύουν χιλιάδες ευρώ, το σκάνδαλο πλέον, είναι και στοιχειοθετημένο!
Η είδηση αναφέρει ότι, «Σύμφωνα με σχετική απόφαση η εταιρία “Πήγασος” έλαβε 664.000 ευρώ για το βιβλίο, “Υπέροχη Ελλάδα”, η εταιρία “Πρώτο Θέμα” 156.000 ευρώ έναντι για το “Πάπισσα Ιωάννα”, ενώ η εταιρία “Real News” 128.000 ευρώ έναντι για το “60 μορφές στο φως”»… Μάλιστα, οι σχετικές αποφάσεις λέγεται ότι υπεγράφησαν το 2009 μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ… ενώ ο Οργανισμός Σχολικών Βιβλίων έκλεισε το 2011 και εκκαθαρίστηκε το 2013. Με άλλα λόγια, «Βιβλία που παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν το 2009 και το 2010 από τον ΟΕΔΒ, αξίας 950.000 ευρώ, εκκαθαρίστηκαν μαζί με όλα τα χρέη του Οργανισμού που έφταναν το ποσό των 2,5 εκ.».

Πηγή: enimerosi24
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.