Διαδηλωτές από όλα τα στρώματα της Βραζιλιάνικης κοινωνίας κατεβαίνουν καθημερινά στον δρόμο και αντιμετωπίζουν τον αυταρχισμό του Βραζιλιάνικου κράτους. Αποτέλεσμα, πριν ακόμα ξεκινήσει το μουντιάλ, να έχουμε μαζικές κρατικές δολοφονίες, για έναν θεσμό που πολύ πριν ξεκινήσει έχει προλάβει να αμαυρωθεί όσο κανένας άλλος.

Αιτημά των διαδηλωτών, τα χρήματα να μην πάνε για το μουντιάλ, αλλά για τους φτωχούς και τους εργαζόμενους. Καθημερινά συναντιούνται στους δρόμους και στις διαδηλώσεις άστεγοι εργάτες, ιθαγενείς, αλλά και άνθρωποι που έχουν χάσει τα σπίτια τους προκειμένου να οικοδομηθούν στάδια στις συγκεκριμένες περιοχές.

Θα παρακολουθήσετε μία συζήτηση που έγινε στην ελεύθερτη ΕΡΤ,στην εκπομπή Zona Rosa. Εκεί, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης, συζητούν με τον Γιάννη Δέλκο και τον Διονύση Ελευθεράτο για το αιματηρό Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ παρεμβαίνει και ο Πολιτικός Επιστήμονας Άγγελος Γουνόπουλος. Συγκρίνουμε το Μουντιάλ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και ανατρέχουμε σε παλαιότερες ένδοξες στιγμές ποδοσφαιρικής αντίστασης.




πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.