Το ότι δύο  σύμβουλοι στον Θερμαϊκό επέλεξαν να μην δώσουν θρησκευτικό όρκο αλλά ορκίστηκαν με πολιτικό δεν αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία γιατί όπως πληροφορούμαστε και η Ρένα Δούρου δεν προτίθεται να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.  
Ομως, ούτε αυτή θα  είναι η μόνη που θα δώσει πολιτικό όρκο, ούτε και η πρώτη περιφερειάρχης που έκανε κάτι τέτοιο. Την αρχή έκανε ο  νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλατσιάτος, ο οποίος ορκίστηκε στις αρχές Αυγούστου. Επίσης, στην περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», εκτός από την Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). 

Οπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι δεν δώσουν θρησκευτικό όρκο, θα ορκιστούν ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου...».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως στον Δήμο Θερμαϊκό έδωσαν πολιτικό όρκο η κ. Ντίνα Μώραλη δημοτική σύμβουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δημήτρης Παπανικολάου τοπικός σύμβουλος Αγίας Τριάδας από τον Θερμαϊκό - Νέα Πορεία του εκλεγμένου δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη.

update 27/8, 17:50
Όπως με ενημέρωσε φίλη υπήρξαν και έξ δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Συμπολιτείας Θερμαϊκού που επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο. Κι αυτοί είναι οι κκ Ζδούκος Θόδωρος, Παρταλιός Αντώνης, Τσόκας Θανάσης, Λιάπη Χρυσούλα., Μήλιος Άγης, και Σίσκος Βασίλης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΧΡΗΣΤΟ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.