της Αριστέας Διβανή

Βρεθήκαμε στον χώρο της 79ης Διεθνής Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και συνομιλήσαμε, με τον υπεύθυνο της ιδέας και της υλοποίησης του εργαστηρίου σοκολάτας κ. Γρηγόρη Αβανίδη.
Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα στημένα πράγματα, δηλαδή σε κάποιο γραφείο και η συνέντευξη δόθηκε στα σκαλοπάτια, μπροστά από την πόρτα της «ΙΟΝ».


Ερωτ.: Πως προήλθε αυτή η όμορφη ιδέα για την υλοποίηση του εργαστηρίου σοκολάτας, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για την πόλη μας την Θεσσαλονίκη;

Απάντ.: Καταρχάς να σας πω, ότι υπάρχουν πολλές και καλές ιδέες από ανθρώπους που δημιουργούν.
Εγώ προσωπικά έχω εργαστεί στην Ελβετία, στην πόλη της σοκολάτας, άρα για μένα δεν ήταν δύσκολο σαν σύλληψη της ιδέας. Το θέμα ήταν με την ομάδα μου, ότι έπρεπε να την παρουσιάσουμε κάπου και η ιδέα αυτή να πάρει σάρκα και οστά.
Η υλοποίηση των σχεδίων πραγματοποιήθηκε από τους κύριους υπεύθυνους της Δ.Ε.Θ., όμως τις ιδέες μας τις είχαν δει να υλοποιούνται τα Χριστούγεννα, στα Τρίκαλα με «την πόλη των Ξωτικών» και στην Δράμα με την «Ονειρούπολη».
Ελπίζουμε να αρέσει το νέο μας εγχείρημα με το Εργαστήριο Σοκολάτας σε μικρούς και μεγάλους, καθώς τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από την ημέρα των εγκαινίων, για την επισκεψιμότητα έδειξαν ότι η προσέλευση του κόσμου να φτάνει στα 10.000 άτομα.

Ερωτ.: Τι ακριβώς μπορεί να δει ο επισκέπτης στο εργαστήριο σοκολάτας;

Απαντ.: Οι περισσότεροι έχουν ένα δικό τους μύθο γύρω από το τι είναι σοκολάτα, δηλαδή, είναι καρπός; …..είναι δέντρο;……. σ΄ αυτό το ταξίδι της σοκολάτας θα μάθουν την ιστορία της, την επεξεργασία της, το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, θα δουν, θα γευτούν πρωτότυπές συνταγές, αφού υπάρχουν μαθήματα γευσιγνωσίας, πάνω απ΄ όλα όμως θα υπάρξουν γλυκές και σοκολατένιες στιγμές που θα ομορφύνουν τις μέρες.
Το εργαστήριο σοκολάτας θα παραμείνει και μετά την 79η Δ.Ε.Θ για άλλους έξη μήνες, έτσι θα έχουν όλοι την ευκαιρία να χαρούν και να γίνουν παιδιά.

Ερωτ.: Πόσο εύκολο ή δύσκολο κατασκευαστικά ήταν όλο το εγχείρημα και κατά πόσο αυτό είναι υλοποιήσιμο ώστε να γίνουν και άλλα ή κατά πόσο στην Ελλάδα μας μπορούν να γίνουν «Θεματικά Πάρκα»;

Απαντ.: Γνωρίζετε πιστεύω που λέει ο λαός: «ότι είναι δύσκολο και έχεις την τεχνογνωσία, μπορεί να γίνει εύκολα και σε αυτό που φαινομενικά είναι εύκολο, η υλοποίηση του απαιτεί περισσότερη δουλειά και χρόνο». Σίγουρα δεν αγγίζουμε κατασκευαστικά αυτά που γίνεται στο εξωτερικό, γιατί εκεί μιλάμε για άλλες προδιαγραφές και για άλλα οικονομικά μεγέθη. Για την Ελλάδα του σήμερα, με την οικονομική κρίση μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.
Επίσης οι επιχειρηματίες πρέπει να δουν ότι μέσα από αυτές τις προσπάθειες δίνονται ευκαιρίες για προβολή και ανάπτυξη της επιχείρησης. Όσο αφορά για τα θεματικά πάρκα, χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια, εννοώντας: το κράτος με επιχορηγήσεις, βοήθεια από τα επιμελητήρια, μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες – χορηγούς.
Όλα τα πράγματα γίνονται εφικτά, μέσα από συλλογική εργασία και όχι μεμονωμένα!!
Άνθρωποι που δημιουργούν και υλοποιούν τέτοια πρότζεκτ, είναι άτομα που θέλουν να προσφέρουν στην χώρα τους και εμείς τους θέλουμε, για να παίρνουμε κουράγιο από τους ίδιους και να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.








Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.