του Δημήτρη Τεκίδη

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Όπως όλα δείχνουν η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να κερδίσει το στοίχημα με τους πολίτες και ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης να τηρεί την υπόσχεση που έδωσε στους δημότες προεκλογικά πως σε 60 ημέρες ο δήμος θ’ αλλάξει όψη .
Παρατηρείται μια κινητικότητα από τους συνεργάτες του (Αντιδήμαρχοι , πρόεδροι και αντιπρόεδροι νομικών προσώπων , εντεταλμένοι σύμβουλοι κλπ ) που χρόνια τώρα είχαμε να δούμε και να ζήσουμε .
Για παράδειγμα στο Μεσημέρι , τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής , όχι μόνο έγινε η αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά καθάρισαν και οι γύρω χώροι όπου βρίσκονται οι κάδοι . Με ενέργειες Σαμακογλή και Καλλονά (Πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΘ) άρχισαν να αποκαθίστανται οι βλάβες ύδρευσης που χρόνιζαν και τέθηκε σε λειτουργία το τζισιμπί (JCB) της τοπικής κοινότητας Μεσημερίου που ήταν παροπλισμένο (παρατημένο) επί δυόμιση χρόνια από την προηγούμενη δημοτική αρχή . Η διαφορά έχει γίνει αισθητή από τους κατοίκους του Μεσημερίου οι οποίοι μόνο κολακευτικά λόγια έχουν να πουν . Αυτό όμως που επείγει τώρα είναι μόλις στρώσει ο καιρός να έρθει το γκρέιντερ του δήμου διότι από τις πολλές και καταρρακτώδεις βροχές οι αγροτόδρομοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση και η πρόσβαση σε οικίες και αγρούς γίνεται με πολύ δυσκολία και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και αδύνατη .
Το ίδιο φαινόμενο , ως αναφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών , παρατηρείται και στις άλλες τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου . Τέλος οι όγκοι σκουπιδιών. Επιπλέον σε Περαία , Ν. Επιβάτες , Αγ. Τριάδα , Κερασιά , Μηχανιώνα και Επανομή έκανε την εμφάνιση του το σάρωθρο όχημα (σκούπα) που καθαρίζει και τους δρόμους από χώματα , φύλλα , σκουπίδια κλπ .
Οι αντιδήμαρχοι , πρόεδροι και αντιπρόεδροι νομικών προσώπων και εντεταλμένοι σύμβουλοι λοιπόν , επί ποδός και από νωρίς στα γραφεία τους .
Ο γράφων , σε επίσκεψη του στον πρώην δήμο Επανομής για προσωπική του υπόθεση , συνάντησε στις 7.45 τους αντιδημάρχους Γιάκη και Τζέκο και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Γιώργο Σφυρή σε κοινό γραφείο να σχεδιάζουν και να συντονίζουν τις ενέργειες τους .
Τον αντιδήμαρχο Νίκο Τσουρού στις 1.30 μμ στο γραφείο του στη Μηχανιώνα μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες (προϊστάμενοι τμημάτων) να συσκέπτονται για τον ίδιο ακριβώς λόγο . Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μηχανιώνας και ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Τζάκης σκυμμένοι στους υπολογιστές τους και τα έγγραφα τους .
Όσο για τον δήμαρχο , από πληροφορίες τις οποίες έχουμε , τέσσερις εβδομάδες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του είχε εγκατασταθεί σε γραφείο του δήμου , τόσο για να ενημερωθεί όσο και να αντιμετωπίσει και επιλύσει τα πολλά και χρόνια προβλήματα του δήμου . Μετά δε την ανάληψη των καθηκόντων του μαθαίνουμε πως από  το πρωί στις 7 βρίσκεται στο γραφείο του .
Είναι γεγονός πως οι δημότες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Γιάννη Μαυρομάτη και αυτό το καταμαρτυρεί το μεγάλο ποσοστό που του έδωσαν . Αλλά και ο Μαυρομάτης από την πλευρά του θέλει να μη τους απογοητεύσει .
Ήδη η ατμομηχανή πήρε μπρός , το καράβι έχει σαλπάρει και ο καπετάνιος φαίνεται να κρατάει γερά και σταθερά το τιμόνι .
Εάν συνεχίσουν όλοι τους έτσι και δεν χαλαρώσουν στην πορεία , βλέπω τον Μαυρομάτη δήμαρχο για μια 10ετία . 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Φίλε, Χρήστο έχω μια απορία. Μήπως θα πρέπει να φροντίσουμε να εφοδιασθεί ο Δήμαρχος με μια δωδεκάδα πετσέτες, να σκουπίζει τα σάλια αυτών (μούτσοι καταστρώματος) που των γλύφουν, για να μην παρενοχλείται από τις «μύγες - μούτσους » που αυτή την εποχή συμπάνε άσχημα και ενοχλητικά, ώστε να εργασθεί απερίσπαστος για το καλό του Δήμου;
    ΥΓ : Μήνυμα προς γνώση και συμμόρφωση του μούτσου του καραβιού, «Ο έγκριτος πολίτης τιμά, αλλά δεν κολακεύει.» (Αριστοτέλης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τζάκης και ο Τσουρούς σκιμενοι στους υπολογιστές τους. Να σαι καλά Τεκίδη ,έχω να γελάσω τόσο πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι καθαρισμός από τα σκουπίδια οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση Αλεξανδρή λίγες μέρες πριν αποχωρήσει υπέγραψε τη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία για έναν χρόνο. Η εταιρεία προέκυψε από διαγωνισμό που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο. Για το λόγο αυτό έχει μπαίνει μια τάξη στο θέμα της καθαριότητας. Βέβαια είναι αναμενόμενο ότι η διοίκηση Μαυρομάτη θα σπεύσει να καρπωθεί τη βελτίωση στο θέμα της καθαριότητας αν και ήταν εξαρχής αντίθετη στην ανάθεση της στον ιδιώτη (με εξαίρεση τον τελευταίο καιρό όπου έβλεπε ότι ήταν μονόδρομος). Έτσι δεν είναι κε Τεκίδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ατμομηχανή που καει μαζούτ (αν κρίνουμε απο το επίπεδο πολλων της διοίκησης).
    Ατμομηχανή που μας παει που? Και για ποιον ? 8 χρόνια που η ατμομηχανή ηταν στην Μηχανιώνα πηγαιναμε στο γκρεμό ολοταχώς.
    Μας κοροιδεθετε κε Τεκιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ατμομηχανή που καίει μαζούτ δεν υπήρχε ποτέ, ρώτησα παλιό σιδηροδρομικό γειτονάκι. Κάποιες παλιές ατμομηχανές βραδυκίνητες, μπόρεσαν μετά από πολλά πειράματα κάποιοι και τις κίνησαν , με χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο, που έβγαζε όμως πολύ καπνό όταν καιγόταν. Τόσο καπνό, που ο μηχανοδηγός ήταν πάντα κατάμαυρος. Σκεφτείτε ότι μαύρα ήταν ακόμη και τα...μάτια του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μηχανοδηγοί που δούλευαν στις ατμάμαξες ήταν μεν κατάμαυροι από το κάρβουνο αλλά μέσα στη μαυρίλα ξεχώριζαν τα μάτια τους. Υπήρχαν όμως κάποιοι που ενώ δήλωναν σιδηροδρομικοί – τρενατζίδες ήταν κατάμαυροι με μαύρα μάτια, γιατί δεν δούλεψαν ποτέ και βολεύονταν προσκυνώντας διάφορους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΚΙΔΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΦ ΟΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ ΣΑΡΩΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η ΠΡΙΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.