Από τον Μάρτιο ξεκίνησαν οι ενέργειες για την τακτοποίηση της μεταφοράς των μαθητών αλλά λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς όλα δείχνουν ότι δεν θα "προλάβουν" όπως με αφοπλιστική ειλικρίνεια λένε οι αρμόδιοι, ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας αλλά και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τσαμασλής.
Και φυσικά παίζουν με τα νεύρα γονιών και μαθητών επικαλούμενοι το γνωστό γαϊτανάκι "δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι".
«Η Περιφέρεια δε φέρει απολύτως καμιά ευθύνη γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Ο ρόλος της Περιφέρειας στη μεταφορά των μαθητών είναι διαδικαστικός. Τους όρους με τους οποίους θα γίνει η μεταφορά τους θέτει το υπουργείο. Τους αποδέχονται ή όχι οι λεωφορειούχοι και η Περιφέρεια τρέχει τις διαδικασίες. Εδώ δε χάσαμε ούτε μια μέρα. Οι διαγωνισμοί τρέχουν, όμως πολύ φοβάμαι ότι -λόγω χρόνων- δε θα προλάβουμε την 11η Σεπτεμβρίου. Κάναμε παρεμβάσεις ως διοίκηση στο υπουργείο Εσωτερικών για να παραταθούν οι συμβάσεις με τους λεωφορειούχους τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου 13 μέρες πριν έρθει το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, είπε ότι η μεταφορά των μαθητών γίνεται με συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεων του 2009!

«Από τότε κανένας διαγωνισμός δεν είχε αποτέλεσμα. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τις αρχές του 2014, έγιναν μεταβολές από το υπουργείο για να ενισχυθεί το έργο της μεταφοράς των μαθητών και για να βγάλουν αποτέλεσμα οι νέοι διαγωνισμοί. Λόγω του μαθηματικού τύπου όμως μειώθηκε το διαθέσιμο ποσό. Ο προϋπολογισμός του έργου για την Περιφέρεια έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο, αλλά η ανάληψή του από το υπουργείο έγινε στα τέλη Μαΐου. Ο χρόνος που απέμεινε για τους διαγωνισμούς δεν ήταν αρκετός. Εκτός αυτού, λόγω του μαθηματικού τύπου δε συμμετέχει σχεδόν κανένας από τους λεωφορειούχους. Δεν τους συμφέρει. Για τις μαζικές μεταφορές μαθητών συμμετείχε μόνο ένα τουριστικό γραφείο, που καλύπτει μόλις τέσσερις από τις δέκα ενότητες. Στο Λαγκαδά για παράδειγμα δε συμμετείχε ούτε το ΚΤΕΛ! Ακόμη κι αν το Ελεγκτικό Συνέδριο έβγαζε απόφαση αύριο (σ.σ. θέλει 30 μέρες…) στο 70% του νομού Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσε να γίνει μεταφορά των μαθητών. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση στις συμβάσεις με τους όρους του 2009…», επισήμανε ο κ. Τσαμασλής.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση γαι το θέμα με τον πρόεδρο του δ.σ. της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και τους δημάρχους Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου και Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Θεοφάνη Παπά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ομοφωνία και σύμπτωση απόψεων, ενώ πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, στον οποίο ετέθη η κρισιμότητα του ζητήματος. Συμφωνήθηκε συνάντηση του κ. Τζιτζικώστα και του δ.σ. της ΠΕΔΚΜ με την ηγεσία του υπουργείου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στην Αθήνα, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών.

με πληροφορίες από πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.