Σε ορμητήριο των ναυτοπροσκόπων προς τον Θερμαϊκό κόλπο μετατράπηκε για ένα πενθήμερο ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού, που φιλοξένησε το 62ο ΤΖΑΜΠΟΡΕΤΤΟ ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΩΝ της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Θεσσαλονίκης.
Με συμμετοχές από όλη τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την Αθήνα, η εκδήλωση ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (27/8/14) με μια νυχτερινή «απόβαση» στελεχών των Ναυτοπροσκόπων, αφού είχαν διασχίσει τον Θερμαϊκό με πέντε δεκάκοπες ξύλινες βάρκες τύπου Θεσσαλονίκης, γνωστές και ως φαλαινίδες. Οι εικόνες καθώς οι βάρκες πλησίαζαν στην ακτή ήταν πραγματικά μαγευτικές για όλους τους παρευρισκόμενους, θυμίζοντας τους άλλες εποχές.
Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Κυριακή (31/8/14) τρείς ομάδες των πενήντα ατόμων εναλλάσσονταν ανά 24ωρο στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Ακτής Θερμαϊκού, ο οποίος αποτέλεσε τη «βάση θαλάσσης», ενώ υπήρχαν άλλες δύο βάσεις στο Σέδες (Αεροπρόσκοποι) και στον Χορτιάτη (Πρόσκοποι).
Η συνάντηση, που ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους όχι μόνον ν΄ αθληθούν, ν΄ ανταλλάξουν εμπειρίες και να διηγηθούν θαλασσινές ιστορίες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μια στενότερης συνεργασίας του ΝΟΑΘ με τους Ναυτοπροσκόπους.

Αποδείχθηκε, άλλωστε, ότι το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Θερμαϊκού αποτελεί ιδανικό χώρο για να φιλοξενήσει πολυποίκιλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.