Την Τετάρτη 17/9/14 συναντήθηκε η ομάδα ιστορίας και ξεναγήσεων της Εναλλακτικής Δράσης, στην οποία η συμμετοχή είναι ελεύθερη και γίνεται μετά από δήλωση ενδιαφέροντος των μελών. Η συνάντηση έγινε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Vox, στα Εξάρχεια.

Το κύριο θέμα συζήτησης αφορούσε στην ανάγκη κάλυψης του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος των πολιτών της Αττικής για σεμινάρια και ξεναγήσεις. Γιατί είναι πλέον φανερό ότι για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ζήτηση των συμπολιτών μας για σεμινάρια και ξεναγήσεις χρειάζονται και άλλα άτομα, αφού δεν επαρκεί μόνο ένα άτομο, όπως γινόταν μέχρι τώρα που τις ανάγκες κάλυπτε ο ιστορικός Μάκης Σταύρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, για τον οποίο συγκροτήθηκε η ομάδα ιστορίας και ξεναγήσεων.

Στη συνάντηση παρά το γεγονός ότι αρχικά εκφράστηκαν δισταγμοί ορισμένων μελών να εκτεθούν δημόσια -ως μη όντες ειδικοί – τελικά συμφωνήσαμε ότι για την εναλλακτική θεώρηση της ιστορίας, πρωτίστως σημασία έχει η αφομοίωση από εμάς και η μετάδοση στους συμπολίτες μας ενός διαφορετικού τρόπου ανάλυσης και ερμηνείας των ιστορικών δεδομένων και όχι τόσο η στεγνή παράθεση ιστορικών στοιχείων, τα οποία ο καθένας μπορεί να πληροφορηθεί εύκολα.

Επίσης συμφωνήσαμε ότι από φέτος παράλληλα με τις συναντήσεις της ομάδας για τη μελέτη και την ανάλυση των τριών βιβλίων που έχουμε δημοσιοποιήσει, θα αρχίσουν να γίνονται παρουσιάσεις στις ξεναγήσεις και στα σεμινάρια και από άλλα μέλη της ομάδας με συλλογικό τρόπο. Η συμμετοχή και άλλων μελών της ομάδας στις ξεναγήσεις θα ξεκινήσει με την προγραμματισμένη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 19/10 και θα συνεχισθεί με την ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά στις 9/11, όπου η ξενάγηση θα γίνει σε δύο γκρούπ, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες.

Τέλος η ομάδα προγραμμάτισε νέα συνάντηση για την ανάλυση του βιβλίου του Engels -η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους- για την Τετάρτη 1/10, ώρα 3.00-5.00μμ. Το ραντεβού είναι στις 3μμ στην πλατεία Συντάγματος, στην αρχή της οδού Ερμού.

Η συντονίστρια της ομάδας
Ευγενία Μαργέτη

ΥΓ Υπενθυμίζουμε σε όσες και όσους τους ενδιαφέρονται ότι τα σεμινάρια στην Αγία Παρασκευή θα αρχίσουν την Πέμπτη 2/10 και στη Βούλα τη Δευτέρα 6/10. Οι ξεναγήσεις γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.