Νέο βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο την Τρίτη, το οποίο κατά πληροφορίες δείχνει τον αποκεφαλισμό του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που κρατούσαν οι τζιχαντιστές.

Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί ιστοτόπους που χρησιμοποιούν ισλαμιστές για να αναρτούν ανακοινώσεις τους.

To Site Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί ισλαμιστικούς ιστοτόπους, ανακοίνωσε ότι είδε το βίντεο και ότι φαίνεται πως η εκτέλεση έγινε από τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ. Ο άνδρας μιλάει με βρετανική προφορά.

Σύμφωνα με το CNN, ο 31 ετών Σότλοφ μιλάει στην κάμερα πριν τον θάνατό του, λέγοντας ότι «πληρώνει το τίμημα» για την αμερικανική επέμβαση.

Άνδρας του «Ισλαμικού Κράτους» που φορά μάσκα απευθύνεται στον αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας: «Όπως οι πύραυλοί σας συνεχίζουν να πλήττουν τον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να χτυπά τους λαιμούς των πολιτών σας».

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική» διακρίνεται ο δημοσιογράφος, που φοράει πορτοκαλί στολή, γονατισμένος δίπλα σε έναν μασκοφόρο οπλισμένο με μαχαίρι.

Ο ένοπλος καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ.

«Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος» δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής.

Οι τζιχαντιστές απείλησαν στο νέο βίντεο ότι θα σκοτώσουν έναν βρετανό όμηρο, έναν άνδρα που η οργάνωση είπε ότι λέγεται Ντέιβιντ Χέινς.
Στο βίντεο οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν «τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι οι ΗΠΑ ερευνούν τις πληροφορίες και τόνισε ότι εάν υπάρχει τέτοιο βίντεο, η αμερικανική κυβέρνηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα το εξετάσουν προσεκτικά «για να καθορίσουν εάν είναι αυθεντικό».

Δήλωσε, πάντως, ότι οι σκέψεις και οι προσευχές της αμερικανικής κυβέρνησης συνοδεύουν την οικογένεια του Σότλοφ.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν αφιερώσει σημαντικό χρόνο και πόρους για να προσπαθήσουν να τον σώσουν.

Το «Ισλαμικό Κράτος» -όπως αυτοαποκαλείται η οργάνωση- είχε δώσει στις 19 Αυγούστου στη δημοσιότητα βίντεο με το αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Σε αυτό το βίντεο ο εκτελεστής είχε πει ότι το «επόμενο θύμα» είναι ο Σότλοφ και ότι η μοίρα του βρισκόταν στα χέρια του Μπαράκ Ομπάμα. Οι τζιχαντιστές ζητούσαν να σταματήσουν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ.

Πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα του Σότλοφ απηύθυνε απεγνωσμένη έκκληση στους τζιχαντιστές να λυπηθούν τον γιό της.

«Εσείς, ο χαλίφης, μπορείτε να δώσετε αμνηστία» έλεγε η μητέρα του Σότλοφ στο βίντεο, απευθυνόμενη στον ηγέτη του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. «Σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε την εξουσία σας για να σωθεί η ζωή του» είπε, εξηγώντας πως ο γιος της δεν ευθύνεται για τις πράξεις άλλων και δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί για αυτές.


Ο Σότλοφ είχε απαχθεί τον Αύγουστο του 2013 στη Συρία.

Έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή, ενώ εργάστηκε μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor, το Foreign Policy και, πιο πρόσφατα, για το World Affairs.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.