Οι διαγκωνισμοί για την κατάληψη των σημαντικότερων θέσεων, σε οποιαδήποτε ομάδα από τα μέλη της μπορεί να χαρακτηρίζονται απευκταίοι αλλά δυστυχώς είναι αναπόφευκτοι.

Πόσο μάλλον όταν κάποιοι  θεωρούν 
τις θέσεις οφίτσια ή προνόμια προβολής και εξουσίας.

Έτσι δεν  μας παραξενεύουν οι έριδες και οι κόντρες που αναπτύχθηκαν στην παράταξη Μαυρομάτη πριν καν ανακοινωθούν τόσο οι έμμισθες όσο και οι υπόλοιπες θέσεις ευθύνες.

Η πολύφερνη θέση (νύφη) ήταν αυτή της Προεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία έριζαν (προφανώς την επιθυμούσαν τα μάλα) οι κκ. Σπύρος Αδαμίδης (που την κατέκτησε), Νίκος Μπαλάφας και Γιώργος Φεστερίδης.

Μάλιστα η σκόπιμη διαρροή των ονομάτων των νέων Αντιδημάρχων στα σάϊτς έγινε για να βάλει φρένο στις έντονες διαμαρτυρίες (όπως πληροφορηθήκαμε) του κ. Μπαλάφα αλλά και να "χρυσώσει" το χάπι στον κ. Φεστερίδη που του παραχωρήθηκε η Αντιδημαρχία καθημερινότητας και μικρών έργων. Αντιδημαρχία που σήκωσε κύματα δυσαρέσκειας σε συμβούλους της Περαίας που φέρονται αδικημένοι με τις τρεις αντιδημαρχίες που δόθηκαν σε Επανομίτες.

Γνώστης και χειριστής συμβιβασμών και μικροδιευθετήσεων ο νέος δήμαρχος φρόντισε να "δώσει" και υπευθυνότητες (;) με τις ανακοινώσεις των ονομάτων 6 εντεταλμένων συμβούλων, ενέργεια που, εκτός της διοικητικής βοήθειας που προσδοκάται να προσφέρουν, σίγουρα αμβλύνει και την ανάπτυξη διαμαρτυριών και σύστασης "αντάρτικου" με το καλημέρα της νέας διοίκησης.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως καθώς και οι διαρρέουσες (έσωθεν) πληροφορίες μας δημιουργούν εντυπώσεις ανάλογες με αυτές που είχαμε όταν ξεκινούσε την θητεία της η προηγούμενη διοίκηση Αλεξανδρή. Τότε που "βλέπαμε" αποχωρήσεις και διασπάσεις που μετέπειτα προέκυψαν. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά για μερικούς εικάζεται πως είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο φυγόκεντρο βήμα.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις δυσαρέσκειες λόγω των ψηφοθηρικών αποκλεισμών ισχυρών ονομάτων (με τεχνάσματα που σε κάποιους -μηδέ του δημάρχου του ίδιου εξαιρουμένου - χρεώνονται) από την διοίκηση, τότε αντιλαμβάνεστε πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στο δημοτικό μέγαρο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.