του ακτιβιστή

Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στις διοικήσεις και τα δημοτικά συμβούλια χρόνια τώρα.
Επειδή όμως το συγκεκριμένο γεγονός μας έκανε μεγάλη εντύπωση ζητήσαμε την γνώμη παλαιού αυτοδιοικητικού στελέχους. Ήταν κατηγορηματικός: "Από όσο θυμάμαι ουδέποτε τοποθετήθηκε Πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή άλλος εκτός του Δημάρχου".
Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, η απορία μας εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Μαυρομάτης όρισε (είναι προνομία του δημάρχου εκ του νόμου) Πρόεδρο της Ο.Ε. τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παναγιώτη Μήλιο.
Και επειδή τον δήμαρχο συνοδεύει από παλιά ο χαρακτηρισμός "συγκεντρωτικός", δύο πιθανές εξηγήσεις μπορεί κανείς να δώσει στην αποφυγή του νέου Δημάρχου να αναλάβει την Προεδρία της σημαντικότερης επιτροπής της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού.

Ή θέλει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο προς τα έξω (χλωμή υπόθεση...) ή θέλησε να "φορτώσει" την Οικονομική Επιτροπή στον κ. Μήλιο για κάποιο απροσδιόριστο λόγο.

Ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους;

"Την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατραπεί ο ΕΝΦΙΑ στο βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, τα επόμενα χρόνια, εμφάνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Όπως είπε σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος και θα αποτελεί το βασικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε η τελευταία να έχει κίνητρο να φέρει οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή της."

Τις τελευταίες μέρες, όπως διαβάζουμε, υπάρχει ο σχεδιασμός της κατοχικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων να μεταβιβαστεί η είσπραξη των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους ως αντιστάθμισμα για τον τερματισμό της χρηματοδότησής τους από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους). Όπερ, αν συμβεί (φίλοι ισχυρίζονται πως το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο υφίσταται ήδη) αυτό σημαίνει πως η βεβαίωση των οφειλών και ενδεχόμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί θα υπογράφονται από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.
Αν επεκτείνουμε τον συλλογισμό μας αυτόν, και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία - στα όρια της εξαθλίωσης - που επικρατεί στα λαϊκά στρώματα, θα είναι αδύνατη η καταβολή του "αντισταθμιστικού" χαρατσιού από την πλειονότητα των συνδημοτών μας.
Ποιός τότε θα κληθεί να εισπράξει την δυσφορία (επιεικής ο όρος) και θα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος;
Ο κ. Παναγιώτης Μήλιος.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η υπόθεση εργασίας είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα ....
Εμείς πάντως  ευχόμαστε στον κ. Μήλιο καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει και ....καλό κουράγιο !!!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.