Η κυβέρνηση των Ολετήρων δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, επεσήμανε ο νέος σύνδικος της πτώχευσης, ο φερόμενος και ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της έναρξης των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της συνέλευσης των πιστωτών, στο Παρίσι.

Ο νέος «υπουργός» Οικονομικών διευκρίνισε πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία και αναμένεται κυρίως να συζητηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα. «Έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών κι έτσι με ευκολία θα περάσουμε από κάτω», μας ανέφερε χαρακτηριστικά, λάμποντας από εθνική έπαρση.

Εξάλλου, δήλωσε πως δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα των επαφών στο Παρίσι, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ μπορούν να συζητήσουν μόνο για το μνημόνιο, κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι η Αθήνα δεν αναμένει να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις από τη συνάντηση και εξήγησε ότι το κλιμάκιο με τους παρατρεχάμενους που ήδη βρίσκονται στο Παρίσι, θα μας κοστίσει ένα σκασμό λεφτά, αφού ό,τι συζητηθεί θα μπορούσε να συζητηθεί μέσω των γνωστών e-mails, με τα οποία κυβερνάται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά τόνισε με νόημα ότι συνέτρεχε λόγος, έπρεπε να ξεσκάσουν και οι άνθρωποι που θυσίασαν τις διακοπές τους  καθόλον τον Αύγουστο, κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου και εντατικές προπονήσεις στο πέρασμα κάτω από τον πήχη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, η αστεία κυρία που παριστάνει την κυβερνητική εκπρόσωπο, αρνήθηκε να αναφερθεί λεπτομερώς στην ατζέντα των επαφών που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, γιατί όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε, off the record, αρκετό γέλιο έχει χαρίσει στο φιλοθεάμον κοινό τον τελευταίο καιρό και μας κακομαθαίνει. 

Υπενθύμισε πάντως την πάγια θέση της, ότι μονομερείς ενέργειες οδηγούν σε καταστάσεις τύπου Αργεντινής και πρόσθεσε ότι «δεν είναι σωστό να προκαταλαμβάνεις τη συζήτηση μιλώντας για κόκκινες γραμμές», διότι οι αντισυμβαλλόμενοι μπορεί να εκνευριστούν και να μην χρησιμοποιήσουν βούτυρο στο τελευταίο αυτό "Τανγκό στο Παρίσι", ακριβώς όπως είχε κάνει ο Μάρλον Μπράντο στη Μαρία Σνάιντερ και όπως, άλλωστε, έχουν ρητά δεσμευθεί οι εκπρόσωποι των δανειστών ότι θα πράξουν. 

Όπως συμπλήρωσε η κυρία εκπρόσωπος, στη γαλλική πρωτεύουσα θα δοθεί έμφαση στο «μεταρρυθμιστικό κομμάτι της προσαρμογής», ήτοι στο τελειωτικό γκρέμισμα δημόσιων νοσοκομείων, σχολείων και λοιπών περιττών κοινωνικών δομών που μας κοστίζουν τα μαλλιά της κεφαλής μας την ώρα που διάφοροι άξιοι Έλληνες και φιλέλληνες εργολάβοι είναι καθόλα έτοιμοι να μας παρέχουν τις ίδιες και καλύτερες υπηρεσίες με μόνη χρέωση τα μαλλιά της κεφαλής μας πλέον ενός αισχρά ταπεινού mark-up.

Εν τω μεταξύ, όλη η Ελλάδα κρατάει την αναπνοή της και προσευχόμενη αγωνιά για το αν, τελικά, θα χρησιμοποιηθεί βούτυρο στις διαπραγματεύσεις ή όχι. 

To στιγμιότυπο από τις προετοιμασίες του κυβερνητικού κλιμακίου εν όψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, είναι αποκλειστικό ατό την OKTANA

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.