Δεν θέλαμε να ξαναφέρουμε στη μνήμη μας το κολοσσιαίο σκάνδαλο - φαγοπότι της Αλληλεγγύης, της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Δεν θέλουμε να αναφέρουμε την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ. (Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε για τα έργα και ημέρες της "εκκλησιαστικής" ΜΚΟ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αλλά η χθεσινή απόφαση της θρησκευόμενης πλειοψηφίας, συνεπικουρούμενης από τους ιδιαίτερα προσηλωμένους στην θρησκεία δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που παρέδωσε την διαχείριση της αλληλεγγύης και την κοινωνική πρόνοια του δήμου Θερμαϊκού σε πέντε παπάδες (ισχυρή πλειοψηφία στην 9μελή διαχειριστική επιτροπή) μας κάνει να βάζουμε με το μυαλό μας διάφορα.

Είναι πολλά τα χρήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η συγκεκριμένη μικτή αυτοδιοικητικοεκκλησιαστική ομάδα.

Δεν καταφερόμαστε εναντίον κανενός. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε κάτι τέτοιο αφού δεν έχουν ανακοινωθεί ονόματα, που ούτως ή άλλως δεν γνωρίζουμε.

Χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση (ούτε καν στην σκέψη μας) να ακυρώσουμε το όποιο έργο προσφέρει η τοπική εκκλησία (με όλες τις ενστάσεις που κατά καιρούς μας έχουν μεταφερθεί από δημότες για πιθανές διακρίσεις και επιλεκτικές προτιμήσεις) εντάσσουμε την απόφαση του δημάρχου (που εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τζέκος) στις προεκλογικές συμφωνίες και στην προσπάθεια να τεθεί στο απυρόβλητο (λόγω ισχυρής θρησκευτικής πίστης) η διαχείριση των ιδιαίτερα μεγάλων κονδυλίων που θα περάσουν μέσω δήμου στις ευπαθείς ομάδες των δημοτών που πλήττονται.

Η εισήγηση υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία στην χθεσινή 3η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι μοναδικοί που μειοψήφησαν ήταν οι κκ Θοδωρής Σδούκος και Ντίνα Μώραλη, οι οποίοι έθεσαν σημαντικές επιφυλάξεις και για τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος αλληλεγγύης αλλά και για τη σύνθεση της διαχειριστικής επιτροπής.

Ενδιαφέρον έχει ότι αν και το θέμα αναφερόταν στην ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου (υπήρχε αλλά υπολειτουργούσε μιας και βασιζόταν στις ελεήμονες προσφορές ιδιωτικών επιχειρήσεων που προφανώς ήταν ισχνότατες) δηλώθηκε από τον εισηγητή ότι στοχεύει σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής (κοινωνικό φαρμακείο, φροντιστηριακά μαθήματα, συσσίτια, ρουχισμό κλπ).

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.