Η Υπηρεσία Ασύλου θεσπίστηκε με τον νόμο 3907/2011 και αποτελεί την πρώτη αυτόνομη δομή της χώρας που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, και ευρύτερα διεθνούς προστασίας.

Αποστολή της Υπηρεσίας σύμφωνα με τον νόμο είναι η εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας για την παροχή πολιτικού ασύλου και άλλων μορφών διεθνούς προστασίας σε αλλοδαπούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω δικαιολογημένου φόβου δίωξης για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς, εθνικής καταγωγής, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Στο τιμόνι της Υπηρεσίας Ασύλου βρίσκεται η Μαρία Σταυροπούλου.Είναι νομικός, ασχολείται με θέματα μεταναστών και προσφύγων από το 1990. Από το 1993 και έως το 2011 εργαζόταν στα Ηνωμένα Έθνη σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην Αθήνα, τη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και άλλες χώρες. Ως τον Αύγουστο του 2011 ήταν υπεύθυνη για την προστασία των προσφύγων στη Νότια Ευρώπη στο Περιφερειακό Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, που εδρεύει στη Ρώμη.
Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί μια προσέγγιση στο θέμα των προσφύγων από νομική αλλά και συναισθηματική σκοπιά.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.