του ακτιβιστή

Είχαμε υποψιαστεί ότι το έργο με την εκπλήρωση των ταξιμάτων και προεκλογικών υποσχέσεων θα είχε εφαρμογή και στον τομέα της επικοινωνίας (δεν το λέμε προπαγάνδα) της διοίκησης Μαυρομάτη με τους δημότες.
Είχε αποκαλυφθεί ανοιχτά με την απόφαση τιμολόγησης των διαφημιστικών καταχωρήσεων στο έντυπο που ανακοινώθηκε (δεν αποφασίστηκε ;) ότι μέλλει να εκδοθεί. Μάλιστα φρόντισε το επιτελείο του δημάρχου να στείλει και το ανάλογο δελτίο τύπου, τότε που μας ενημέρωνε για το μεγαλόπνοο σχέδιό του της έκδοσης μηνιαίας εφημερίδας, καθησυχάζοντάς μας ότι "ο δήμος θα κάνει ότι μπορεί, ώστε οι συνδημότες να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή και να συμβάλλουν στη βελτίωση" της διαφάνειας.

Μην κουράζεστε κύριοι της διοίκησης. Γνωρίζουμε πως εννοείτε την ενημέρωση και την διαφάνεια. Όπως ακριβώς την εφαρμόζατε με το αλήστου μνήμης  περιοδικό ΝΕΑ Μηχανιώνα, Κερασιά Αγγελοχώρι, επί δημαρχίας του κ. Μαυρομάτη στην Μηχανιώνα. Τότε που υπήρχαν άπειρες φώτο του δημάρχου, από επαφές με πολιτικούς ογκόλιθους της εποχής (ΓΑΠ για παράδειγμα), με βαρύγδουπα εισαγωγικά editorials του ιδίου για "μόνιμες ανατολές νέων εποχών", με άρθρα που προανήγγειλαν τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών του δήμου και με ένα οργασμό έργων που βρίσκονταν από το σχεδιασμό έως την εφαρμογή τους και συνοδευόταν με φωτο του κ. Μαυρομάτη στην λαϊκή αγορά, σε συναυλίες, σε χορευτικά βραδιές, στην εκκλησία κλπ κλπ.

Δεν περιμέναμε όμως πως για εφαρμοστεί η έκδοση του εντύπου της "διαφάνειας" (προτείνουμε να το ονομάστε έτσι, για να γελάμε) θα παροπλιζόταν και υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με την επικοινωνία του δήμου προς τους δημότες. Έτσι μάλλον φαίνεται πως περισσεύει η κα Τάπρα, υπάλληλος του γραφείου τύπου, που οι πληροφορίες μας φέρουν να έχει μετεξελιχθεί σε ενδιάμεσο παραλήπτη κι αποστολέα ανάμεσα στους συντάκτες των δελτίων τύπου (που ούτε στον Θερμαϊκό κατοικοεδρεύουν) και των μπλογκς και τοπικών ΜΜΕ. 

Δεν δίστασε λοιπόν, η ανανεωμένη και υπέρμαχη της διαφάνειας διοίκηση, να ακυρώσει την εργασία μιας εργαζόμενης και αμειβόμενης από τον Δήμο μας προκειμένου να "δώσει στο πιάτο" την επικοινωνία του σε άτομα με τα οποία από την προεκλογική ήδη περίοδο πρέπει να είχε συμφωνήσει.
Μάλιστα εκτός από τις "πένες" που συντάσσουν και  κλείνουν "περίτεχνα" (και καθαρά παλαιοκομματικά) κάθε δελτίο τύπου (και υποχρεώνουν την κα Τάπρα να το αποστέλλει) με τη γνώριμη επωδό "ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης είπε, δήλωσε ή προέβη στην παρακάτω δήλωση", πληροφορίες φέρουν το νέο δήμαρχο να συνεργάζεται με εργαζόμενους (κλιμάκιο;) περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού (ρεπόρτερ και κάμεραμαν) για την καλύτερη προβολή του έργου της διοίκησης.

Βέβαια όλο αυτό το πρότζεκτ είχε και τις παράπλευρες απώλειές του με αποτέλεσμα χθεσινοί ή προχθεσινοί συνεργάτες να αισθάνονται ριγμένοι και αδικημένοι. Αλλά ρε παιδιά έτσι είναι το παιχνίδι .... όπως η ζωή έτσι και η πολιτική διακρίνεται για την αδικία της... αλλά και την Αδιαφάνειά της.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Το μεγάλο ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο. Στην φωτο με τον γαπ, τι του λέει ο blackeye με προτεταμένο το χέρι του;
    " Από ΄δω κ. πρόεδρε" ή " Από ΄δω ζαβό " ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε άδικοι κύριοι ,στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ ,ο δήμαρχος μας ,έβαλε και τα δέντρα της Μηχανιώνας να ψηφίσουν Βαγγέλη Βενιζέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.