του ακτιβιστή

Πιστός και φερέγγυος στις προεκλογικές του συμφωνίες και ταξίματα ο νέος δήμαρχος (αν και ο ίδιος εποίησε την νήσσαν στην προκειμένη περίπτωση στην αίθουσα συνεδριάσεων) δεν δίστασε να αλλάξει κανονισμούς λειτουργίας δημοτικής επιχείρησης (στην περίπτωσή μας τη ΔΕΥΑΘ) ώστε να διορίσει στην θέση διευθυντή της πρόσωπο που δεν διέθετε τα προσόντα που προέβλεπε ο προηγούμενος κανονισμός.
Την εισήγηση έφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού κ. Σαμακοβλής που δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τον εαυτό του για την αναγκαιότητα της "φωτογραφικής διάταξης" όπως ανέφερε η κ. Ντίνα Μόραλη που τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις έστω και για τους τύπους. Υποστήριξε - με αφέλεια είναι αλήθεια - πως είναι καλύτερα να γίνει διευθυντής της ΔΕΥΑΘ γεωπόνος (αυτό το πτυχίο διαθέτει ο νέος διευθυντής) αντί οικονομολόγου (αν και δεν υπήρχε διευθυντής ως τώρα). Και το δικαιολόγησε με το ότι εξωτερικός λογιστής καλύπτει την επιχείρηση για τις λογιστικές της ανάγκες (!!). Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να ήταν ένας Μηχανικός Περιβάλλοντος, ένας Υδρογεωλόγος, ένας Υδροβιολόγος, ένας Χημικός Μηχανικός ή ένας Τοπογράφος Μηχανικός, όπως παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.
Σαρκαστικός ήταν ο Γιάννης Τσακμάκας που διαφωνώντας με την εισήγηση κατέληξε ότι επειδή ή φωτογραφία είναι τέχνη ίσως θα έπρεπε την εισήγηση να κάνει η Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Χατζηχριστοφή ως καθ' ύλην αρμόδια (καλλιτεχνικά).
Η σικέ έκπληξη ήταν η υπερψήφιση της εισήγησης από σύσσωμη την μείζονα αντιπολίτευση, παρότι ο επικεφαλής της κ. Τσαμασλής ήξερε και τον "περί ου ο λόγος" διευθυντή που του ευχήθηκε και καλή επιτυχία.
Τελικά η πρόταση υπερίσχυσε με μοναδικές αρνητικές ψήφους των κκ  Κουζινόπουλου, Ζδούκου και Τσακμάκα (Συμπολιτεία) και 2 λευκές αυτές της κ. Μόραλη και του κ. Καριώτη.

Μια ωραία ατμόσφαιρα το Διοικητικό Συμβούλιο όπως θα διαπιστώσετε ακούγοντας το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα από την συζήτηση του θέματος:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.