Οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων στους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού και το επενδυτικό ενδιαφέρον αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΣΘ), Άγγελο Πασαλίδη και τους δημάρχους των δύο περιοχών, Θόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Μαυρομάτη.

Στα συντριπτικά πλεονεκτήματα του real estate στους δύο συγκεκριμένους δήμους, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως το «Ελ Ντοράντο» της Θεσσαλονίκης από τον κ. Πασαλίδη είναι η πρόσβαση σε αεροδρόμιο, Χαλκιδική, Αγ Όρος και σύνδεση με Εγνατία Οδό. Σύμφωνα με τον κ. Πασαλίδη οι δύο δήμοι επιλέγονται και από ξένους κυρίως από χώρες των Βαλκανίων (Σέρβοι, Σκοπιανοί κλπ) , το ενδιαφέρον στην Θέρμη στρέφεται πλέον σε διαμερίσματα από τις μονοκατοικίες ενώ στον Θερμαϊκό το έντονο ενδιαφέρον είναι για μικρές κατοικίες. Ζήτησε παράλληλα ένα πάντρεμα ιδεών του Real Estate με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βοηθήσει και τους δύο.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι στάθηκαν στις μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις στους δύο δήμους ενώ και οι δύο είναι οπαδοί των μακροχρόνιων μισθώσεων των δημοτικών εκτάσεων προς αξιοποίηση. «Υπάρχει τεράστιο απόθεμα δημόσιας γης για αξιοποίηση. Ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που συζητούν με τον δήμο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος. Ενημέρωσε ότι εκτός από την επένδυση που θέλει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στο δήμο, υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γερμανία για χώρους διαβίωσης ηλικιωμένων φέρνοντας ακόμα και συνταξιούχους Γερμανούς να κατοικήσουν στην Ελλάδα και ενδιαφέρον από το Ισραήλ για επενδύσεις. Ο δήμαρχος Θέρμης ζήτησε αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης ενώ έκανε γνωστό ότι συζητάται και η δημιουργία ενός μεγάλου λούνα παρκ. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι υπάρχουν προς διάθεση αρκετά εργοστάσια-κουφαρια σήμερα που χρησιμοποιούνταν στο χώρο των ενδυμάτων.

Σύμφωνα με τους μεσίτες στο δήμο Θέρμης στα αγροτεμάχια οι ενδεικτικές τιμές κυμαίνονται από 5000 ευρώ το στρέμμα στα Βασιλικά έως 40.000 ευρώ σε Θέρμη και Ταγαραδες, στα οικόπεδα από 30 ευρώ το τμ στα Βασιλικά σε 150 ευρώ το τμ στη Θέρμη και στα διαμερίσματα από 500 ευρώ το τμ στα Βασιλικά στα 1200 στη Θέρμη. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Πασαλίδη οι τιμές αυτές μειώνονται από 30-50% στην διαπραγμάτευση. 

πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Βεβαίως. Οσονούπω μάλιστα θα ξεκινήσουν θα ξεκινήσουν και οι πρώτες μαζικές κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες για στεγαστικά δάνεια που δεν μπορούν πλέον να πληρωθούν, και οι ταλαίπωροι δανειολήπτες που τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρο μιας δικής τους κατοικίας θα αναγκαστούν είτε να μεταναστεύσουν είτε να φουντάρουν, οπότε και θα ανοίξει μια χαρά ο δρόμος για να κατοικήσουν εδώ πάμφθηνα οι εύποροι συνταξιούχοι των βόρειων χωρών για να ζεστάνουν και αυτοί λιγάκι τα κοκαλάκια τους στον ελληνικό ήλιο. Το αξίζουν άλλωστε! Ήταν έξυπνοι βλέπετε, και οι εγχώριοι (εξίσου έξυπνοι) ραγιάδες που θα έχουν απομείνει θα τους γλείφουν πατώκορφα για να συνεχίσουν να παίρνουν το δικό τους κομμάτι από την πίτα. Συμπατριώτης, συνάνθρωπος τι θα πει αυτό, η τσέπη μονάχα μετράει και όποιος την έχει γεμάτη είναι ο καλύτερός μας φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.