Παρουσία δημάρχου και συναδέλφων πραγματοποιήθηκε στο Α΄νεκροταφείο η κηδεία του απολυμένου σχολικού φύλακα,που έβαλε τέρμα στην ζωή του την Παρασκευή. Στην εξώδιο ακολουθία παρευρέθηκαν, εκτός από τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, εκπρόσωποι σχολικών φυλάκων από Πάτρα, Αθήνα, Καρδίτσα, Λάρισα, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Κορυδαλλό και αλλού.

Νωρίτερα οι σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Πάτρας Ηλίας Τσούνας αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο από την απόλυση και τους απανωτούς φόρους που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι ο 62χρονος προσπαθούσε να πάρει την σύνταξή του αλλά του έλειπαν λίγα ένσημα, τον οδήγησαν στο απονενoημένο διάβημα.




ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση

«Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων»τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.