Πως απέφυγε διαδήλωση εναντίον του Ποροσένκο

Ενώ ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μπάϊντεν, στη Τουρκία, συγκεντρώνει  τους φακούς της δημοσιότητας, και ο προηγούμενος σταθμός στην Ουκρανία, δεν στερείται ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, παρά την διακριτικότητα με την οποία περιβλήθηκε από το δυτικό σύστημα ειδησεογραφίας.
Για το αντικείμενο της εκεί επίσκεψης δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση μόνο πληροφορίες του Ρώϋτερ περί αναμενόμενης νέας αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας σε μη φονικό εξοπλισμό: οχήματα Χάμβυς και ραντάρ για τον εντοπισμό όλμων. Αλλά και επ’ αυτού δεν ακούσθηκαν δηλώσεις του κ. Μπάϊντεν στο Κίεβο.
Σιωπή που τροφοδοτεί εικασίες ότι η επίσκεψη απέβλεπε να τονώσει την εικόνα της αμερικανικής στήριξης στο καθεστώς του Κιέβου και υπόνοιες ότι επεδίωκε να συμβάλει στην ειρήνευση μεταξύ των αλληλοσπαρασσόμενων για την εξουσία ολιγαρχών- φεουδαρχών του δυτικού στρατοπέδου.
Η είδηση από το Κίεβο, που φαίνεται να «διέφυγε της προσοχής» των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων αλλά διολίσθησε μέσω του περιθωριακού πρακτορείου ΜΙSΝΑ στην «Ευρασιατική Επιθεώρηση» είναι ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάϊντεν αναγκάσθηκε να ματαιώσει την εμφάνισή του στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Ποροσένκο σε επιμνημόσυνη τελετή την Παρασκευή, όταν η αμερικανική προεδρική Μυστική Υπηρεσία αποφάσισε ότι η παρουσία του «δεν ήταν καλή ιδέα», διότι το πλήθος είχε γίνει «άτακτο».
«Όταν η συνοδεία των αυτοκινήτων του κ. Μπάϊντεν έφθασε στις παρυφές μιας μεγάλης και ταραχώδους συγκέντρωσης, όπου πολλοί φώναζαν «ντροπή» στον Ποροσένκο, η αμερικανική Σήκρετ Σέρβις αποφάσισε πώς δεν ήταν καλή ιδέα ο κ. Μπάϊντεν να ανακατευτεί» ανέφερε κοινό κείμενο των δημοσιογράφων της συνοδείας.
Τώρα σχετικά με τον εμφύλιο των ολιγαρχών του ουκρανικού καθεστώτος – που ίσως δεν είναι άσχετος με τις εκδηλώσεις κατά Ποροσένκο- είναι κοινό μυστικό πως ο Ουκρανό-Ισραηλινός φεουδάρχης της Μαριούπολης, δισεκατομμυριούχος Ιχόρ Κολομόϊσκυ, που είχε διορισθεί μετά το πραξικόπημα κυβερνήτης επαρχίας στην Ανατολική Ουκρανία, έχει ηττηθεί και τελεί σε απομόνωση από του δύο άλλους της ισχυρής τριανδρίας ολιγαρχών, από τους οποίους ο Ποροσένκο αναδείχθηκε πρόεδρος.
Ο Κολομόϊσκυ, ο οποίος διαθέτει και προσωπική στρατιωτική δύναμη μισθοφόρων, που «διέπρεψε» στις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς, ακούει και στο τίτλο του βασιλιά του σχιστολίθου, επειδή η εταιρεία του (Μπουρίσμα Χόλντιγκς) είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα εξόρυξης φυσικού αερίου από τα σχιστολιθικά πεδία της ανεξαρτοποιημένης τώρα περιοχής του Ντονμπάς.
Τον περασμένο Απρίλιο το Δ.Σ. της Μπουρίσμα Χόλντιγκς ανακοίνωσε τον διορισμό του κ. Χάντερ Μπάϊντεν, γιού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ως νομικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας, στο οποίο συμμετέχουν επίσης ένας τέως τραπεζίτης της Μέριλ Λύντς και ένας συνεταίρος του Χάντερ Μπάϊντεν σε εταιρεία επενδύσεων.

Μ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.