Με διάφορες προφάσεις και υπευκφυγές η πλειοψηφία αρνήθηκε να συναινέσει στην έκδοση ψηφίσματος με 9 μέτρα ανακούφισης των ανέργων στον Δήμο. Το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε η κ. Ντίνα Μώραλη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στη χθεσινή συνεδρίαση.

Έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις και δικαιολογήσεις του δημάρχου αλλά και η αποφυγή τοποθέτηση αλλά και ψήφος αποχής της ομάδας Τσαμασλή.

Έτσι φυσικό επακόλουθο τελικά ήταν να μην περάσει αφού υπερψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της Συμπολιτείας Θερμαϊκού και την κ. Μώραλη.

Παραθέτουμε όλη τη συζήτηση όπως έγινε για να διαπιστώσετε με ποιες δικαιολογίες απορρίφθηκε καθώς και το ψήφισμα όπως κατατέθηκε:


Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βιώνουν την αθλιότητα της στέρησης σε όλες τις γειτονιές της χώρας μας. Το ίδιο συμβαίνει και στις λαϊκές γειτονιές του δήμου μας. Δεκάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν ακόμα και θέμα σίτισης - επιβίωσης και δεκάδες άλλες περιθωριοποιούνται εξαιτίας της ανέχειας και της φτώχειας.

Είναι επιτακτική η διεκδίκηση αιτημάτων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και αυτό, κατά την άποψη μας, οφείλει να το κάνει σύσσωμη η δημοτικά αρχή του τόπου μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα παρακάτω δε λύνεται το πρόβλημα του λαϊκού νοικοκυριού, αυτό της κακοπληρωμένης ή απλήρωτης εργασίας, της ανεργίας, των απολύσεων, των χαρατσιών. Εξάλλου, αυτά είναι που κάνουν αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων - πληρωμής των εργαζόμενων ή μη, δημοτών. Επιβάλλεται όμως, παρ΄ όλα αυτά, μια πολιτική ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών της πόλης μας.


1. Άμεση ένταξη στις ευπαθείς ομάδες για πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών μίας νέας κατηγορίας, τους μακροχρόνια άνεργους με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

2. Δωρεάν εξετάσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τα ΚΥ και τα δημόσια νοσοκομεία. .Ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

3. Δωρεάν Εμβολιασμός των παιδιών τους.

4. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.

5. Να γίνονται δεχτά στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά ανέργων σε πληρότητα θέσεων. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

6. Δωρεάν φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων και των ιδίων σε όλες τις δομές αθλητικές και πολιτιστικές καθώς και δράσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

7. Μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΘ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.

8. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).

9. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μη αμείβεται από 751 ευρώ και να πληρώνεται κάθε μήνα.

Για την παράταξη ... Η επικεφαλής - δημοτική σύμβουλος Μώραλη Κωνσταντίνα.
                                                                                                                                       


ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.