Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με ψήφισμά του, εκφράζει αγανάκτηση για το υπέρογκο κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας στην εταιρία DIGEA, τον μονοπωλιακό πάροχο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και καταγγέλλει την παραχώρηση της ψηφιακής παροχής σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα.

Το ψήφισμα που πέρασε κατά πλειοψηφία (απείχε η παράταξη Τσαμασλή) υπήρξε προϊόν συμβιβασμού μεταξύ της παράταξης Μαυρομάτη από τη μια και των παρατάξεων Συμπολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση από την άλλη. Κι αυτό γιατί δεν θέλησε η διοίκηση εκπροσωπούμενη από κ. Αδαμίδη να αναφερθεί ξεκάθαρα και να καταγγείλει την σκανδαλώδη παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης των ψηφιακών παροχών στους μεγαλοκαναλάρχες, που όπως τόνισε κι ο κ. Κουζινόπουλος δεν έχουν καν άδειες εκπομπής για τα κανάλια τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκφράσεις όπως "να είναι πιο μαλακό το κείμενο" "δεν ξέρω πόσοι είναι οι μεγαλοκαναλάρχες" και άλλα που ακούστηκαν και που μόνο θυμηδία προκαλούν.


Το ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, όπως τελικά διαμορφώθηκε με την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου:

Με αφορμή α) το θέμα της μη τηλεοπτικής κάλυψης περιοχών της Περιφέρειας που έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να είναι «τυφλές» και να μη βλέπουν κανένα τηλεοπτικό κανάλι, καθώς και β) το υπέρογκο κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας στον μονοπωλιακό πάροχο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (DIGEA) προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού συμπορευόμενο με την ΚΕΔΕ και τους λοιπούς Δήμους, επιθυμεί να εκφράσει την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των μελών του, ώστε να αποκατασταθεί το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση και στη γνώση, χωρίς επιβάρυνση των Δήμων και των πολιτών.


Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία να επιβάλουν στην εταιρεία παροχής ψηφιακού σήματος την υποχρέωση ανάληψης του κόστους όλων των απαιτούμενων τοπικών αναμεταδοτών ώστε να μη μετακυλήσει το βάρος αυτό στους κατά τόπο Δήμους και στους δημότες αυτών.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, καταγγέλει την παραχώρηση της ψηφιακής παροχής σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα.

Και το ηχητικό απόσπασμα από την συζήτηση του θέματος:






Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.