Το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού έχει , ως φαίνεται, την πρωτοτυπία να διευθύνεται από ένα πρόσωπο που μπορεί και 
  • αλαζονικά να μην παραχωρεί το λόγο στους δημοτικούς συμβούλους όταν θέλει (ακόμη και επί προσωπικού) δείτε εδώ
  • να αποτυπώνει με λάθος τρόπο τις διεξαχθείσες συζητήσεις στα πρακτικά, όπως αναλυτικά και διεξοδικά απέδειξε ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση (ακούστε το ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί) αλλά και
  • να αλλοιώνει αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο, ως σώμα, μετά από ψηφοφορία (ακούστε τη συζήτηση στο ηχητικό ντοκουμέντο της συζήτησης του ψηφίσματος κατά της DIGEA που ακολουθεί, διαβάστε το ψήφισμα όπως αποφασίστηκε και ξαναδιαβάστε το ψήφισμα χωρίς την επίμαχη προσθήκη "το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, καταγγέλλει την παραχώρηση της ψηφιακής παροχής σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα" που ως δια μαγείας εξαφανίστηκε από το δελτίο τύπου που εστάλη σήμερα το μεσημέρι στα ΜΜΕ της περιοχής από τον Δήμο.

Και πάλι ΕΥΓΕ κ. Αδαμίδη, που εκτός από υπεύθυνος για τα πρακτικά ήσασταν και εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος....
Ή μήπως η συγκεκριμένη "εξαφάνιση" είναι απόφαση συνολικά της παράταξης;
Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πάντως τίθεται σοβαρότατο ζήτημα αλλοίωσης απόφασης δημοτικού συμβουλίου και πιστεύουμε πως δεν μπορεί να περάσει χωρίς ανάληψη πολιτικής ευθύνης.


Παρέμβαση - καταγγελία Κουζινόπουλου για μη ορθή καταγραφή πρακτικών συνεδριάσεων:



Η ηχητική καταγραφή της συζήτησης για το ψήφισμα κατά της DIGEA:




Το ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, όπως τελικά διαμορφώθηκε με την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου:

Με αφορμή α) το θέμα της μη τηλεοπτικής κάλυψης περιοχών της Περιφέρειας που έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να είναι «τυφλές» και να μη βλέπουν κανένα τηλεοπτικό κανάλι, καθώς και β) το υπέρογκο κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας στον μονοπωλιακό πάροχο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (DIGEA) προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού συμπορευόμενο με την ΚΕΔΕ και τους λοιπούς Δήμους, επιθυμεί να εκφράσει την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των μελών του, ώστε να αποκατασταθεί το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση και στη γνώση, χωρίς επιβάρυνση των Δήμων και των πολιτών.

Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία να επιβάλουν στην εταιρεία παροχής ψηφιακού σήματος την υποχρέωση ανάληψης του κόστους όλων των απαιτούμενων τοπικών αναμεταδοτών ώστε να μη μετακυλήσει το βάρος αυτό στους κατά τόπο Δήμους και στους δημότες αυτών.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, καταγγέλει την παραχώρηση της ψηφιακής παροχής σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα.



Και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με το ψήφισμα όπως "επαναδιαμορφώθηκε" από τον κ. Αδαμίδη (;) με την αφαίρεση της τελευταίας παραγράφου:


Το Δ.Σ. του δήμου Θερμαϊκού ζητάει ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε τηλεοπτικό σήμα



Τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση τους για πρωτοβουλίες και παραλείψεις της εταιρίας που παρέχει επίγειο ψηφιακό σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες εκφράζουν με ψήφισμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού.

Με αφορμή αφενός το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης περιοχών της Περιφέρειας που έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να παραμένουν «τυφλές» και αφετέρου το υπέρογκο κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι περιφερειακοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας στη DIGEA προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, τα μέλη του Δ.Σ. ζητούν την αποκατάσταση του δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των πολιτών στην πληροφόρηση και στη γνώση, χωρίς επιβάρυνση των δήμων και των πολιτών. Επίσης, καλούν τα αρμόδια υπουργεία να επιβάλλουν στην DIGEAτην υποχρέωση ανάληψης του κόστους όλων των απαιτούμενων τοπικών αναμεταδοτών, ώστε να μη μετακυλήσει το βάρος αυτό στους κατά τόπους δήμους και στους δημότες.  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Νέο φάουλ σημαίνει κόκκινη κάρτα αδαμίδη. Ρίξε μια ματιά στον πάγκο...Κάποιοι περιμένουν ανυπόμονοι για να παίξουν ! Ξεκολώθηκαν στο..."ζέσταμα" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.