Με µια συγκλονιστική οµιλία του προς το ρωσικό Εθνος στο πλαίσιο του ετήσιου προεδρικού απολογισµού προς την εθνική αντιπροσωπεία της ∆ούµας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Οµοσπονδίς Βλάντιµιρ Πούτιν προειδοποίησε την ∆ύση και τις δυτικές χώρες ότι θα έχουν την τύχη του Αδόλφου Χίτλερ!
"Η ∆ύση θα ηττηθεί όπως και ο Α.Χίτλερ στην προσπάθειά της να καταστρέψει την Ρωσία. Ο Α.Χίτλερ µε τις µισάνθρωπες ιδέες του ήθελε να καταστρέψει την Ρωσία και να κυριεύσει τα Ουράλια. Όλοι θυµούνται πως κατέληξε", είπε ο Β.Πούτιν στην πιο σκληρή οµιλία που έχει πραγµατοποιήσει µέχρι σήµερα απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ και της γερµανοκρατούµενης ΕΕ.

Προειδοποίησε την ∆ύση να µη επιχειρήσει περαιτέρω διείσδυση στη ρωσική σφαίρα επιρροής υπενθυµίζοντας πως προηγούµενες στρατιωτικές δυνάµεις που το είχαν προσπαθήσει απέτυχαν να υποτάξουν την µεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.
"Η Ρωσία έχει από τις µεγαλύτερες ένοπλες δυνάµεις στον κόσµο. ∆εν επιθυµούµε να εµπλακούµε σε µια ευρύτερη σύγκρουση. Εάν όµως χρειαστεί η ρωσική αρκούδα θα δείξει τα νύχια της µε καταστρεπτικές συνέπειες σε όσους στραφούν εναντίον της".
 Και συνέχισε τονίζοντας:
"Με ευχαρίστηση θα εφάρµοζαν ένα σενάριο Γιουγκοσλαβίας µε διαµελισµό της Ρωσίας. Απέτυχαν, δεν τους επιτρέψαµε να το κάνουν αυτό (σ.σ.: εννοούσε την εποχή Γιέλτσιν όταν η νεοσύστατη Ρωσική Οµοσπονδία πάλευε να σταθεί στα πόδια της µε διάφορους πολέµους να απειλούν να αποσπάσουν τµήµατά της, όπως πόλεµος στην Τσετσενία κλπ).
Τώρα δηµιουργούν θέµα µε την Κριµαία. Για αιώνες η Κριµαία ήταν µέρος της Ρωσίας. Αυτή η χερσόνησος είναι φυλετικά ρωσική όχι απλά ρωσόφωνη. Το 1954 µεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τον Nikita (σ.σ.: Χρουτσόφ) που πίστευε ότι τα εθνικά σύνορα δεν είχαν σηµασία καθώς όλοι ήταν κάτω από την σοβιετική σηµαία. Με την κατάρρευση όµως της ΕΣΣ∆, η Κριµαία έµεινε στην Ουκρανία.
Αλλά η σηµασία της Κριµαίας για εµάς είναι όπως το "Όρος του Θεού" για τους Εβραίους. Είναι ιερή περιοχή.
Μετά τα γεγονότα του περασµένου χειµώνα, οι HΠΑ-ΕΕ προσπάθησαν να γονατίσουν µέσω κυρώσεων τη ρωσική οικονοµία, αλλά στην πραγµατικότητα η πτώση του ρουβλίου οφείλεται στις χαµηλές τιµές του πετρελαίου.
Για περίπου µια δεκαετία οι ΗΠΑ προσπαθούν να µειώσουν το ρόλο της Ρωσίας στα παγκόσµια ζητήµατα. Η Κριµαία ήταν απλώς µια δικαιολογία για τις ΗΠΑ να µας πλήξουν.
∆εν θα γίνουµε ξενοφοβικοί, ζηλιάρηδες, µοναχικοί ή να ψάχνουµε για εχθρούς. Αυτό θα ήταν αδυναµία κι εµείς είµαστε δυνατοί και πιστεύουµε στους εαυτούς µας.
Από την διάλυση της ΕΣΣ∆, τα πλοκάµια των ΗΠΑ κάτω από το µανδύα του ΝΑΤΟ, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά τα ρωσικά σύνορα και ανακατεύονται στις υποθέσεις ξένων κρατών.
Οι φίλοι µας οι Αµερικανοί, είτε ευθέως, είτε πίσω από της κουρτίνες πάντα επηρεάζουν τις σχέσεις µας µε τους γείτονες. Κάποιες φορές δεν είναι ξεκάθαρο εάν µιλάµε µε τις αρχές µια χώρας ή µε τους Αµερικανούς αφέντες τους.
∆υστυχώς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτησία και εθνική υπερηφάνεια είναι ξεχασµένες έννοιες και πολυτέλεια. Έχουν παραχωρήσει την εθνικής κυραρχία τους στους ξένους, έστω και αν αυτό αντιβαίνει στα συµφέροντάς τους (σ.σ.: εδώ φωτογραφίζει την Ελλάδα και όχι µόνο, φυσικά). Αυτό είναι κάτι που δεν θα συµβεί στην Ρωσία. Για την Ρωσία, όµως η πραγµατική ανεξαρτησία είναι µια απαραίτητη συνθήκη ύπαρξης.
04/12/2014

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.