Με την μικροπολιτική (και όχι μικρο-πολιτική, ασφαλώς) δεν ασχολούμαι, όπως ξέρεις αναγνώστη μου! Ούτε την κυρία Ραχήλ Μακρή γνωρίζω προσωπικά. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αποσπασματικές σκηνές από την παρουσία της στα κοινά, που έχω παρακολουθήσει, δεν θα μπορούσαν να μου προκαλέσουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Έτσι, η κυρία Μακρή αποτελούσε μέχρι χες ένα «σχήμα» στο κοινοβουλευτικό μας προσωπικό χωρίς κάτι προκλητικό ή απλώς ιδιαίτερο πολιτικώς και έτσι ένα «σχήμα» αδιάφορο στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας. Η κυρία Μακρή, με μια κουβέντα, φαινόταν ανίκανη να συνθέσει με επάρκεια ένα σύγχρονο, αυθεντικό πολιτικό μήνυμα - όπως άλλωστε η πλειονότητα εκ των βουλευτών μας – και να το διαπραγματευτεί με αξιώσεις.
Όλα αυτά μέχρι χθες! Αν, πράγματι η κυρία Μακρή είπε αυτά που διαβάζω ότι είπε, ως προς τα φετιχιστικά καμώματα με το παλτό της των δύο αυτοπαρουσιαζόμενων ως «απελευθερωμένων» από την ερμηνευτική βία της κομματικής αριστεράς βουλευτών (Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος), τότε είναι βέβαιον πως μεταβάλλω αμέσως «σχήμα» ως προς το σημαίνον Ραχήλ Μακρή!

Αν τα λόγια που ακολουθούν εντός των εισαγωγικών είναι πράγματι της κυρίας Μακρή, τότε η γυναίκα αυτή θα μπορούσε να ασκηθεί ακόμη και στην σοβαρή πολιτική με αξιώσεις: «Η φύση είναι σοφή. Όταν επέρχεται οποιαδήποτε είδους ανικανότητα ενός οργάνου, προσπαθεί να αντικαταστήσει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του από άλλα όργανα λιγότερο ή περισσότερο σχετικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ, βέβαια, ποιανού οργάνου δυσλειτουργία ή ανικανότητα αντικαθιστά η γλώσσα, παράγοντας δηλώσεις για τακτοποίηση της μισής Αθήνας ή η μύτη λαμβάνοντας αγχωμένες βαθιές εισπνοές από ένα γυναικείο παλτό… Και για όσους δεν κατάλαβαν οι πιθανώς ανίκανοι μυρίζουν σαν τον σκύλο τους», φέρεται να σχολίασε η βουλευτής.
Θαυμάσια, ακριβώς περί αυτού πρόκειται! Από εκεί ξεκινά κάποιος ώριμος άνθρωπος για να προσεγγίσει πολιτικά φαινόμενα στη σημερινή Ελλάδα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διαστροφής! Δείτε για παράδειγμα: οι ανίκανοι βουλευτές να στοχαστούν πολιτικά και να παράγουν με εντιμότητα και θεσμική/διοικητική ορθότητα πολιτικό αποτέλεσμα, οσφραίνονται σαν τον σκύλο τους την προεκλογική «κατάσταση» και φτιάχνουν προσωπική και κομματική κατάσταση για την εκλογική τους πελατεία και τους πάτρωνές τους, με νέο ρεκόρ τροπολογιών που βρωμούν από μακριά χυδαίο αντι-βιοοικονομικό λαϊκισμό, διαφθορά και διαπλοκή.
Όταν, αγαπητέ αναγνώστη, επέρχεται οποιαδήποτε είδους ανικανότητα ενός οργάνου του κράτους ή ευρύτερα της πολιτείας και του πολιτικού συστήματος, και αυτό προσπαθεί να αντικαταστήσει τα αποτελέσματα της προβληματικής λειτουργίας του ή μη-λειτουργίας του από άλλα όργανα λιγότερο ή περισσότερο σχετικά, τότε η χώρα περνά στην πολιτική ανωμαλία και σε διάφορες μορφές φετιχισμού. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα, εδώ τριγυρίζουν διάφορες προτάσεις συντήρησης αυτής της βουλής.     
Ας πάμε, λοιπόν, ήσυχα, ώριμα και απλά σε γενικές εκλογές μια και η συγκυβέρνηση και το κοινοβούλιο και η διοίκηση και η τρόικα πάσχουν εμφανώς πλέον από ανικανότητα. Η ελληνική κρίση δεν μπορεί πλέον να διασκεδάζεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να αντιμετωπισθεί ριζικά εδώ και τώρα. Πρέπει να ανακατευτεί εκ νέου η πολιτική τράπουλα από το εκλογικό σώμα και να ξαναμοιραστούν τα κομματικά χαρτιά, για να ξαναρχίσει ένα νέο παιχνίδι μεταπολίτευσης.

Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία ας «κατεβάσει αυλαία» με την φωτογραφία του Γρηγόρη και του Πέτρου να «μυρίζουν» και να «χαϊδεύουν» το παλτό της Ραχήλ Μακρή μέσα στη Βουλή! Αυτό είναι, σε κάθε περίπτωση, μια λιγότερο ανώμαλη εικόνα - για να διατηρήσουμε στη μνήμη μας - από εκείνη των μαζικών πελατειακών και διαπλεκόμενων (ν)τροπολογιών, για τις οποίες κανείς πλέον δε μοιάζει να ντρέπεται!... 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.