Τριήμερη απεργία πείνας μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποιούν από τη Δευτέρα στις 10.00 πμ, 15/12/14 μέχρι την Πέμπτη 10.00 πμ, 18/12/14, ο 75χρονος Λευτέρης Κωνσταντινίδης (συντοπίτης μας, κάτοικος Περαίας), μέλος του ΠΑΚ Σουηδίας και πρώην βουλευτής, μαζί με τον 78χρονο Νίκο Καρακίτσο, μια ευγενική και εμβληματική φυσιογνωμία του αντιδικτατορικού αγώνα στη Σουηδία, που κατοικεί εδώ και εξήντα χρόνια στη Στοκχόλμη...

Όπως γράφουν στα πανώ τους: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ «ΔΑΝΕΙΟΥ» ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1942.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη: "Οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της κατοχής έκλεψαν πάνω από 1.000.000 βιβλία, χιλιάδες απ’ αυτά χειρόγραφα, ανεκτίμητης αξίας, από βιβλιοθήκες και μοναστήρια. Από τη βιβλιοθήκη της Κέρκυρας έκλεψαν 70.000 περίπου βιβλία, από τη βιβλιοθήκη Μηλεών του Πηλίου, 10.000 βιβλία, τα μοναστήρια δε των Μετεώρων τα ξεγύμνωσαν τελείως. (...)

Επίσης ζητούμε να επιστραφούν αμέσως τα 11.000 αρχαία αντικείμενα (αγάλματα, αγαλματίδια, αμφορείς, βάζα, νομίσματα κλπ) που οι Γερμανοί, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή και με περισσή αναισχυντία, πωλούν σε οίκους δημοπρασιών".

Οι γερόλυκοι του Αντιδικτατορικού Αγώνα φιλοδοξούν μέσα από τη διαμαρτυρία τους να δώσουν ένα μάθημα ζωής: ότι ο αγώνας και η αντίσταση για το δίκαιο μιας χώρας δεν κοιτάζει ηλικίες και χρόνια.

Είναι, άλλωστε, η τρίτη φορά που πραγματοποιούν ένα τέτοιο εγχείρημα.


George Stamkos
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.