Την κατηγορούν  ως «ρατσιστική», γιατί απεικονίζει τους κύριους χαρακτήρες «λευκούς»


Μαύροι, που σημαίνει υποσαχάριοι Αφρικανοί, δεν ζούσαν στην Αίγυπτο σε μεγάλους αριθμούς μέχρι να ξεκινήσει το μουσουλμανικό δουλεμπόριο στα 700 μ.Χ.. Όλοι οι μαύροι που ζούσαν στην Αίγυπτο το 1400 π.Χ. θα ήταν σε μικρούς αριθμούς.

Οι Μαύροι άνθρωποι στην αιγυπτιακή τέχνη της εποχής εκείνης, συνήθως απεικονίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου. Οι μαύροιΝούβιοι συνήθως απεικονίζονται ως κατεκτημένος λαός που πλήρωνε φόρο στους Αιγυπτίους. (Η Νουβία είναι μια περιοχή κατά μήκος του ποταμού Νείλου, η οποία εκτείνεται στη νότια Αίγυπτο και το βόρειο Σουδάν, από το Ασσουάν μέχρι τη Χαρτούμ. Οι κάτοικοί της λέγονται Νούβιοι).

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βόρεια Αφρική ήταν μέρος μιας ομάδας που οι ανθρωπολόγοι αναφέρουν ως «Καυκάσιοι Βόρειας Αφρικής».

Το DNA από τον Φαραώ Τουταγχαμών δείχνει ότι η βασιλική οικογένεια είναι στενά συνδεδεμένη με τους σύγχρονουςΔυτικοευρωπαίους. Ο Τουταγχαμών ήταν ένας Φαραώ στο 1300 π.Χ..

Στη σύγχρονη Αίγυπτο, η ανώτερη τάξη έχει το πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα. Μερικοί Αιγύπτιοι της εργατικής τάξης μοιάζουν μεMulattoes (μιγάδες). Οι σκουρόχρωμοι υποσαχάριοι Αφρικανοί, των οποίων οι πρόγονοι ήταν σκλάβοι πριν από την απαγόρευση της δουλείας το 1896, ζουν σε απόλυτη φτώχεια έξω από τις κυριότερες πόλεις.

Οι μαύρες ακτιβιστές του “Black power” κάνουν έκκληση γιαμποϊκοτάζ της ταινίας ("Exodus: Gods and Kings") με τον Μωυσή, για τη σωστή απεικόνιση της αρχαίας αιγυπτιακής ανώτερης τάξη ως λευκής.

Ο κορυφαίος ειδικός για την Αρχαία Αίγυπτο, σε όλη την Αίγυπτο, έχει ήδη ασχοληθεί με τις απαιτήσεις των αμερικανών μαύρων ακτιβιστών της «μαύρης δύναμης». Ο Zahi Hawass (Ζάχι Χαουάς) είναι πρώην Υφυπουργός Αρχαιοτήτων Υποθέσεων και ο πιο διάσημος αρχαιολόγος στον κόσμο, γνωστός και ως «Αιγύπτιος Ιντιάνα Τζόουνς». Έχει φιγουράρει στις λίστες του περιοδικού «Time» με τους «πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη». Το 2011, ο ίδιος απάντησε στους αμερικάνους μαύρους ακτιβιστές λέγοντας : «Ο Τουταγχαμών δεν ήταν μαύρος και η εικόνα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, ως μαύρου δεν έχει κανένα στοιχείο αλήθειας. Οι Αιγύπτιοι δεν είναι Άραβες και δεν είναι Αφρικανοί παρά το γεγονός ότι η Αίγυπτος είναι στην Αφρική».

Ο Sir Ridley Scott καταγγέλλεται τώρα ως «ρατσιστής». Ο Scott απάντησε στους επικριτές του, λέγοντας ότι δεν ήταν στον προϋπολογισμό του να πάρει πραγματικά ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή για να παίξουν τους ρόλους. Ο ίδιος καταγγέλθηκε ακόμα πιο δυναμικά ως «ρατσισκής» για την απάντησή του.

Ο δικτυακός τόπος ψυχαγωγίας Medium.com, που είναι μία από τις 500 κορυφαίες ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, κατήγγειλε την ταινία ως "αρκετά ρατσιστή." Η ιστοσελίδα επίσης επιτέθηκε συγκεκριμένα στον Σερ Ρίντλεϊ Σκοτ ως "εξοργιστικό."

Η «κατηγορία» είναι ότι : Τέσσερις λευκοί μη-Εβραίοι, μη-Αφρικανοί ηθοποιοί επιλέχτηκαν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο: ο Κρίστιαν Μπέιλ ως Μωυσής, ο Joel Edgerton ως Ραμσής ΙΙ, η Sigourney Weaver ως Βασίλισσα Tuya, και ο Aaron Paul ως ο Ιησούς του Ναυή. Η Sydney Morning Herald ανέφερε ότι ακόμα και η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας στην ταινία έχει μια "ευρωπαϊκή διάσταση"...


ΚΟ: Ενώ έχει ανάψει διαμάχη για το αν η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτείναι «ρατσιστική» (!!!), (στην φώτο με την σύντροφό του, την μελαμψή Κοσταρικανή Giannina Facio), λίγη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι ο 77χρονος Σκοτ – ο οποίος είναι άθεος - έχειαποκηρύξει το θαύμα στην κλασσική βιβλική αφήγηση της ιστορίας της Εξόδου και στρέφεται στα «φυσικά αίτια» για τα θαύματα που αναφέρονται, όπως π.χ. ένα τσουνάμι που είναι υπεύθυνο για το χωρισμό της Ερυθράς Θάλασσας. Την ίδια ώρα ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ που κάνει τον Μωυσή, χαρακτήρισε τον Μωυσή «σχιζοφρενή και βάρβαρο»...

Δείτε το Trailer:

Παρακάτω εικόνες από παλαιότερες ταινίες με τον Μωυσή. Οι κλασσικές "Οι Δέκα Εντολές" (1956) με Τσάρλτον Ιστον (Μωυσής) και Γιουλ Μπρίνερ (Φαραώ Ραμσής) και η τηλεοπτκή"Μωυσής" (1995) με τους Ben Kingsley (εξαιρετικός ως Μωυσής), Christopher Lee (Φαραώ Ραμσής) και Frank Langella(Φαραώ Μermefta)...


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.