Του Μιχαήλ Στυλιανού

Συμπτώματα σχιζοφρένειας διακρίνονται στο κυβερνείο του σκάφους της «Ενωμένης» Ευρώπης, που εκδηλώνονται με αποφάσεις και ενέργειες οι οποίες είτε συγκρούονται μεταξύ τους είτε διαψεύδουν και γελοιοποιούν το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και τις αρχές που επικαλούνται οι Βρυξέλλες, όταν προβαίνουν σε συστάσεις προς μέλη και υποψήφιες χώρες για «δημοκρατικά δικαιώματα».
Πρόσφατο κρούσμα της τελευταίας κατηγορίας είναι η πολύκροτη δήλωση/υπόδειξη Γιούνκερ, προς ΄Ελληνες  αυριανούς ψηφοφόρους, με τις προτιμήσεις του για πρόσωπα.
Στη πρώτη κατηγορία προβάλλει η, μετά διαχύσεων, υπόδειξη της κ.Μέρκελ στον Μπόϊκο Μπορίσωφ να προσπέσει στους Ρώσους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την ακύρωση του αγωγού Σάουθ Στρήμ! Του συνιστά δηλαδή να παρακαλέσει την Μόσχα να σχίσει την συμφωνία της με την Τουρκία για την εκεί εγκατάσταση του αγωγού, που ο ίδιος ο Μπορίσωφ,με εντολή των Βρυξελλών, αρνήθηκε να δεχθεί στη Βουλγαρία -θυσιάζοντας στο βωμό της ατλαντικής εύνοιας ετήσια εθνικά έσοδα 400 εκατ.δολαρίων !
 Ακόμη εντυπωσιακότερο κρούσμα, τουλάχιστον πνευματικής σύγχυσης (κατά επιεική διάγνωση ψυχιάτρου) είναι η κλιμακούμενη (με αναμενόμενη νέα σήμερα απόφαση στις Βρυξέλλες) πρακτική των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, για την «εισβολή της» στην Ουκρανία, όταν, από την άλλη πλευρά, το Βερολίνο παρακαλάει τη Μόσχα για... οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία -η οποία με πιεστικό χρέος 22 δις δολαρίων, άδειο θησαυροφυλάκιο και αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ζητεί στρατιωτική βοήθεια, προαναγγέλλει αντιρωσικές επιχειρήσεις και ασκεί πολιτική εθνοκάθαρσης σε βάρος του ρωσικού στοιχείου!..
Η είδηση πέρασε βέβαια στα παραλειπόμενα των συστημικών ΜΜΕ, με την εξαίρεση των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς (με αναδημοσίευση από γερμανικό οικονομικό φύλλο), που αποκαλύπτει ότι:
 Ο βλοσυρός, πάντοτε προς την Αθήνα, Βόλφγκαγκ Σώυμπλε πήρε μελιστάλακτος στο τηλέφωνο τον Ρώσσο υπουργό των Οικονομικών ΄Αντον Σιλουάνωφ (μέσα στο χαμό περί το Ρούβλι) και τον παρακαλούσε να βοηθήσει στη σωτηρία της Ουκρανίας από άμεση κήρυξη χρεωκοπίας!
Καί βέβαια, ο πειθαρχικός στρατιώτης Σώϋμπλε, δεν προέβη σε αυτό το σουρεαλιστικό διάβημα χωρίς την εντολή του «Ναπολέοντα» -όπως λίγες μέρες πριν είχε χαρακτηρίσει την καγκελάριο Μέρκελ.
Το συγκεκριμένο ταπεινό αίτημα του Σώϋμπλε προς τον Ρώσο ομόλογό του ήταν να μην επιμείνει η Μόσχα στην εμπρόθεσμη εξόφληση του περισυνού ρωσικού δανείου 3 δις δολαρίων προς την Ουκρανία, επειδή τούτο θα επέφερε την άμεση οικονομική της κατάρρευση. Ο κ. Σώυμπλε παρακάλεσε –κατά το γερμανικό οικονομικό φύλλο- να δοθεί  στο Κίεβο παράταση της προθεσμίας για την εξόφληση του χρέους του στη Ρωσία.
Δηλαδή ενώ από τη μια το Βερολίνο κινεί στην ΕΕ την κλιμάκωση του αντιρωσικού οικονομικού πολέμου, εξ αιτίας υποτίθεται της Ουκρανίας, ταυτόχρονα, από την άλλη, ζητά από τους Ρώσους να βοηθήσουν τους εχθρούς τους στον πόλεμο που τους γίνεται, δεχόμενοι να μην εισπράξουν το ξένο συνάλλαγμα, που τους ανήκει, σε στιγμή που ιδιαίτερα το έχουν ανάγκη με τον βαρύ τραυματισμό του εθνικού τους νομίσματος.
Γεγονός είναι ότι η κατάσταση της ουκρανικής οικονομίας προκαλεί τρόμο στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ, το οποίο αφ’ ενός διαπιστώνει μια τρύπα 15 δις δολ. στα ταμεία της Ουκρανίας που προστίθεται στα 17 δις δολ. του δανείου το οποίο το ίδιο το ΔΝΤ εκχώρησε τον Απρίλιο στο νέο καθεστώς του Κιέβου.  Παράλληλα το ΔΝΤ ανακαλύπτει ότι οι χώρες-μέλη του δεν μοιάζουν διατεθειμένες να διαθέσουν νέο χρήμα για την Ουκρανία.
Επιπλέον καθώς η μεθοδευμένη αρχικά πτώση της τιμής του πετρελαίου φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα όρια των αρχικών υπολογισμών, να πλήττει βαρύτατα  και ισχυρές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες όπως η Νορβηγία, να σακατεύει την αμερικανική βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου και τις τράπεζες που την δανειοδότησαν απλόχερα και να απειλεί, με τις επιπτώσεις της, την διεθνή οικονομία, οι κίνδυνοι της περιπέτειας του νέου ψυχρού πολέμου γίνονται αιχμηρότερα αισθητοί σε ολοένα περισσότερους απρόθυμους ουραγούς στην Δυτική εκστρατεία.

Ανακαλύπτεται έτσι ότι στην Ουκρανία, υπό το νέο καθεστώς, καμιά πρόοδος δεν έχει συντελεσθεί από την είσπραξη της δυτικής οικονομικής βοήθειας: μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν και η διαφθορά καλπάζει αμείωτη, ενώ οι Δυτικοί οικονομικοί θεσμοί δεν μοιάζουν να έχουν εντυπωσιασθεί  από τον διορισμό Αμερικανού ως υπουργού των Οικονομικών στο Κίεβο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.