του Γιώργου Στάμκου

Δε θέλω να σας το χαλάσω Αποκριάτικα αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως βρισκόμαστε σε οικονομικό ΠΟΛΕΜΟ κι αυτό που συνέβη την Παρασκευή δεν ήταν μια σύναψη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά μια προσωρινή 4μηνη κατάπαυση του πυρός, ώστε να ανασυγκροτηθούν τα αντίπαλα στρατόπεδα για την "Μητέρα όλων των Μαχών", που θα γίνει τον Ιούνιο..
Τα "πυρομαχικά" των αδίστακτων αντιπάλων μας είναι πολλά, με κύρια όπλα τους την πιστωτική ασφυξία και την επιχείρηση πολιτικής ακύρωσης της κυβέρνησης. Μόνον η ενότητα και η αποφασιστικότητα και οι αγώνες του ελληνικού λαού να στηρίξει τη νέα προσπάθεια για ανάκτηση της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας και του απαραίτητου χώρου για να αναπνεύσει η κοινωνία και η οικονομία, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να μη σκύψει, αλλά να διαπραγματευθεί σκληρά με γνώμονα μια λύση που δεν θα μετατρέπει την αλυσίδα του χρέους σε ισόβια κάθειρξη για τις μελλοντικές γενιές, μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και να επανεκκινήσει την Ελλάδα.
Η ελληνική πλευρά έχει κάνει ήδη αρκετά βήματα συμβιβασμού, επιδιώκοντας μια "αμοιβαίο επωφελή συμφωνία", μια κατάσταση win-win, χωρίς νικητές και ηττημένους. Δεν θα συμφωνήσει όμως σε πολιτικές μνημονιακής υποταγής, ταπείνωσης και συνέχισης της αέναης λιτότητας και των εξωπραγματικών πλεονασμάτων σε βάρος της κοινωνίας και της πραγματικής ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί σύμμαχοι στους οποίους μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα στον μεγάλο πόλεμο που έρχεται, είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Αν τελικά αντέξει και κρατήσει τις δίκαιες θέσεις της, τότε ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ της καθώς οι συσχετισμοί στην Ευρώπη αλλάζουν σιγά-σιγά, Η δογματική υπερλιτότητα στην Ευρώπη πρέπει να τελειώνει, αλλιώς θα την καταστρέψει. Η Ιστορία τα έφερε έτσι ώστε η Ελλάδα να αλλάξει πρώτη σελίδα. Θα ακολουθήσει και η Ευρώπη;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.