Με τέσσερις έως επτά σφαίρες στην πλάτη δολοφονήθηκε είκοσι λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα χθες ο 55χρονος ρώσος πολιτικός Μπαρίς Νεμτσόφ. Ο Μπ. Νεμτσόφ δέχθηκε τα πυρά πιθανότατα επαγγελματιών δολοφόνων την ώρα, που βάδιζε συνοδευόμενος από 24χρονη φίλη του από το Κίεβο σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μόσχας, τη μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα δίπλα στο Κρεμλίνο.

Οι δολοφόνοι του Νεμτσόφ βγήκαν από αυτοκίνητο των συνεργών τους, που σταμάτησε ξαφνικά στη γέφυρα και διέφυγαν με το ίδιο όχημα αφού βεβαιώθηκαν ότι το θύμα τους υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο σημείο του εγκλήματος έσπευσαν πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις και ειδικοί, που ερευνούν το χώρο, ενώ στην περιφέρεια της Μόσχας τέθηκε σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο αναζήτησης των δολοφόνων.

Η δολοφονία του Νεμτσόφ επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Ανακριτική Υπηρεσία της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε έντονα τη δολοφονία, κάνοντας λόγο για συμβόλαιο θανάτου, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόρφ, εκπροσώπου του προέδρου.

Ο Πεσκόρφ δήλωσε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «πρόκληση». Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ενημερώθηκε ταχύτατα για τη δολοφονία, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να διερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση.

Ο Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της χώρας και υποστηρικτής Ουκρανικών θέσεων, είχε δεχθεί απειλές στα κοινωνικά δίκτυα αρκετούς μήνες πριν τη δολοφονία του, τόνισε στο ITAR TASS το Σάββατο η βοηθός του Όλγα Βάρκινα.

Όπως τόνισε η βοηθός του, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στην αστυνομία, τοποθετώντας το περιστατικό της καταγγελίας στη χρονική περίοδο μεταξύ φθινοπώρου και Δεκεμβρίου του 2014.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.