Σοκ στην Τουρκία και στον κόσμο προκάλεσε η κτηνώδης δολοφονία 20χρονης φοιτήτριας, η οποία δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και λοστό, αφού - σύμφωνα με πληροφορίες - αντιστάθηκε σε απόπειρα βιασμού από τρεις άνδρες.

Σύμφωνα με το BBC το πτώμα της νεαρής φοιτήτριας Ψυχολογίας, Οστζεκάν Ασλάνβρέθηκε σε κοίτη ποταμιού στη Μερσίνα, την Παρασκευή. Το σώμα της είχε καεί. Για την δολοφονία έχουν συλληφθεί ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού, ο πατέρας του και ένας φίλος τους.

Η κοπέλα εξαφανίστηκε την Τετάρτη, καθώς πήγαινε στο σπίτι της. Φέρεται να απήχθη από τον οδηγό του μικρού φορτηγού. Εκείνη φέρεται να τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού, όταν προσπάθησε να την βιάσει και εκείνος τημαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Επίσης, η κοπέλα δέχτηκε επίθεση με σιδηρολοστό στο κεφάλι.

Παρά την προτροπή του ιμάμη να μην διαδηλώσουν, χιλιάδες γυναίκες κουβάλησαν στους ώμους τους την 20χρονη στην τελευταία της κατοικία. Συγκεντρώσεις έγιναν σε Άγκυρα,Κωνσταντινούπολη και άλλου.

Ρεπορτάζ του Euronews

"Είναι το αποτέλεσμα του της ατμόσφαιρας του ριζοσπαστικού ισλαμισμού που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση. Οι άνδρες λένε πως οι γυναίκες πρέπει να είναι 'συντηρητικές'. Θεωρούν πως αν δεν είναι 'συντηρητικές' πρέπει να δέχονται τέτοιου είδους βία", ανέφερε διαδηλώτρια, δείχνοντας τις ευθύνες του κόμματος του Ερντογάν.

Οργανώσεις για τα γυναικεία δικαιώματα αναφέρουν πως η βία κατά των γυναικών έχει εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία. Πέρυσι μόνο περίπου 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν από άνδρες και πάνω από 100 έπεσαν θύματα βιασμού, την ίδια περίοδο.

Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών τόνισε πως δεν υπάρχει επαρκής νομοθεσία για την προστασία των γυναικών. "Οι άνδρες σκοτώνουν, βιάζουν και βασανίζουν τις γυναίκες. Το 'ανδρικό' κράτος τους προστατεύει. Περιμένουμε το Κοινοβούλιο να σταματήσει αυτή τη βια", σημείωσε.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.