Διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον στην εμπορία (και πιθανότατα στην επάρκεια και στην τιμή μονάδας) καυσόξυλων στην Ελλάδα, μετά την πρόσφατη απαγόρευση εξαγωγής καυσόξυλων από την Βουλγαρία προς Ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η συγκεκριμένη απόφαση της Βουλγαρίας, πάρθηκε, για την καταπολέμηση, αφενός της παράνομης κοπής δέντρων, αλλά και για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αποτέλεσμα θα είναι όπως διατείνονται έμποροι καυσοξύλων να μην επαρκεί η ελληνική ξυλεία (αν και καλύτερης ποιότητας όπως διαβεβαιώνουν) με απόροια ίσως και την αύξηση της τιμής κυβικού.

Η απόφαση του Βουλγαρικού κράτους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους Έλληνες εισαγωγείς, δημιουργώντας προβλήματα στον εφοδιασμό τους με υλικά που ορισμένοι τα είχαν "κλείσει" και αρκετοί τα είχαν ήδη προπληρώσει.

Η προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής καυσόξυλων από τη γειτονική μας Βουλγαρία έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους εμπόρους, αλλά όπως ομολογούν δεν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση γι' αυτό.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.