του ακτιβιστή

Καλές οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της διοίκησης του δήμου, και ιδιαίτερα όσα αναφέρονται σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ανακούφιση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα ήταν φυσικά καλύτερο αν οι δράσεις και κατ' επέκταση οι ανακοινώσεις είχαν ως επίκεντρο τους ανθρώπους και όχι μόνο στους αριθμούς.
Θα μου πείτε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;
Ίσως αν γινόταν μια εμπεριστατωμένη καταγραφή ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και αυτό δεν καθορισθεί μόνο από τα δεκάδες έγγραφα που απαιτούνται από τις διαδικασίες αλλά ίσως να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης ώστε να δείξει τις πραγματικές ανάγκες. Είχαμε θέσει τον προβληματισμό μας από την αρχή .... τότε που η διαχείριση της αλληλεγγύης και πρόνοιας του δήμου παραχωρήθηκε σε πέντε παπάδες και τέσσερα μέλη φίλα προσκείμενα στην διοίκηση, αποκλείοντας συνειδητά και στοχευμένα την Συμπολιτεία.


Να που τώρα με το δελτίο τύπου που αναγγέλλει την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου και φανερώνει τους πόρους του (50.000 € από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων), ανακοινώνει τον αριθμό των δικαιούχων (213 συμπολίτες μας) και προαναγγέλλει τον διαγωνισμό για τον ανάδοχο προμηθευτή του παντοπωλείου,  δημιουργούνται τα πρώτα δικαιολογημένα παράπονα από συνδημότες μας που γνωρίζουμε τον γολγοθά που περνούν και όμως παρά τα πενιχρά εισοδήματά τους απορρίπτονται από το πρόγραμμα βοήθειας που διαχειρίζεται η επιτροπή πρόνοιας του Δήμου.
Σύμφωνα με την δήλωση Μαυρομάτη στο δελτίο τύπου που ακολουθεί ότι "Πεποίθησή μας είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μένει χωρίς στήριξη σε αυτή την πολύ κρίσιμη για την κοινωνία περίοδο" αλήθεια τι  έχουν να μας πουν για γυναίκα χήρα πολύτεκνη, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με νοίκι 300 €  και ετήσιο εισόδημα 4000 €  που κρίνανε πως δεν δικαιούται  της ελάχιστης δυνατής βοήθειας από το πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου;
Ή πως είναι δυνατόν μητέρα μονογονεϊκή οικογένεια με παιδί να μην έχει τα κριτήρια (τι σόι κριτήρια είναι αυτά) να προσληφθεί με μια 5 μηνη σύμβαση καθαρίστριας στο Δήμο για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης του παιδιού της ;

Κατά τα  άλλα  "Άρχισε η επίσημη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου", όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου που παραθέτουμε:

Την επίσημη λειτουργία του ξεκίνησε το Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θερμαϊκού την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015.

Ήδη 213 δημότες της Επανομής και της Ν. Μηχανιώνας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν, παρέλαβαν πακέτα με τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης (λάδι, ζάχαρη, γάλα, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.). Ακολουθεί η δημοτική ενότητα Περαίας.

Τα είδη που παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο προέρχονται από προσφορές σούπερ μάρκετ, αλλά και πολιτών της περιοχής. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία του διαγωνισμού, ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος προμηθευτής τροφίμων και να υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο διαθέτει για το συγκεκριμένο ποσό κονδύλιο της τάξεως των 50.000 ευρώ.

Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «τα θέματα κοινωνικής πολιτικής είναι απόλυτης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή. Η στήριξη των πιο αδύναμων συνδημοτών μας είναι αυτονόητη υποχρέωση, στην οποία ανταποκρινόμαστε, με την ελπίδα ότι τους ανακουφίζουμε μέσα στις δυσκολίες τους. Ευχαριστώ τους εθελοντές που εργάζονται για το Κοινωνικό παντοπωλείο, όπως και όσες επιχειρήσεις και όσους ιδιώτες εισφέρουν τα είδη που παρέχουμε. Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θερμαϊκού ενισχύεται το αμέσως προσεχές διάστημα με διαγωνισμό 50.000 ευρώ. Πεποίθησή μας είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μένει χωρίς στήριξη σε αυτή την πολύ κρίσιμη για την κοινωνία περίοδο».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.