Για "ζούγκλα παραπληροφόρησης", έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Γιάννης Πανούσης, σε έκτακτες δηλώσεις του σχετικά με έγγραφο που εμφανίστηκε μέσω του δελτίου του ΣΚΑΪ, που έκανε λόγο για νέα πολιτική μη σύλληψης των παράνομων μεταναστών, πυροδοτώντας δημοσιεύματακαι καταγγελίες από τον Αντώνη Σαμαρά περί "ανοίγματος των συνόρων σε κάθε παράνομο μετανάστη".

"Έμεινα με το στόμα ανοιχτό" δήλωσε ο υπουργός περιγράφοντας την αντίδρασή του όταν είδε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι το έγγραφο αυτό που κάνει λόγο για "νέα πολιτική" του υπουργείου, δεν πέρασε από την ιεραρχία, ούτε από τον ίδιο, αλλά είχε μόνο την υπογραφή ενός ταξιάρχου.

"Νέα πολιτική του υπουργείου χωρίς να το ξέρει ο υπουργός;" ανέφερε.

Πρόσθεσε πως τηλεφώνησε στους συναδέλφους του υπουργούς και επίσης κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Σάλο άνευ ουσίας, προκάλεσε ένα έγγραφο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο ενημερώνονταν οι υπηρεσίες για αλλαγές στην κράτηση και τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών και το οποίο έλαβε διαστάσεις αναφορικά με το ζήτημα των παράνομων μεταναστών. «Εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και το οποίο έχει ανακληθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του υποστράτηγου προϊστάμενου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού. Παράλληλα εκείνοι που τώρα εισέρχονται δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παίρνουν έγγραφο με τη δυνατότητα παραμονής για 30 ημέρες στη ώρα. Μάλιστα σε περίπτωση νέας σύλληψής τους οι άνθρωποι αυτοί θα παίρνουν νέο έγγραφο για εξάμηνη παραμονή.
Το έγγραφο αυτό προκάλεσε την αντίδραση πρώτα της ένωσης συνοριοφυλάκων, ενώ αμέσως μετά η ΝΔ έκανε λόγο για άνοιγμα των συνόρων από την κυβέρνηση.
Με δήλωσή του μάλιστα ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι “η συγκυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση". 

Δείχνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το υπουργείο

Με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δείχνει εμμέσως πλην σαφώς προς τη μεριά των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όποιος υπογράφει φέρει και την ευθύνη.

“Για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ούτε του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολτικής. Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Γ. Πανούσης.

Αν και η δήλωση αυτή του υπουργού αφήνει σοβαρές υπόνοιες κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. καθώς το έγγραφο κοινοποιείται προς όλους και καθώς η πολιτική ηγεσία φέρει την ευθύνη του ελέγχου των κινήσεων των υφισταμένων της δημιουργούνται αρκετά ερωτήματα.
Σακελλαρίδης: Δεν ήταν ενήμερος κανείς από την ηγεσία του υπουργείου

Το έγγραφο έχει πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως το σημαντικό είναι να γνωρίζει ο υπουργός και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες αξιωματικοί, είπε ο κ. Σακελλαρίδης.
Μάλιστα όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ευθύνη φέρουν οι αξιωματικοί που το συνέταξαν, τονίζοντας όμως ότι αν και υπήρχε κοινοποίηση δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, για να λάβει και τα κατάλληλα μέτρα.
Μου κάνει εντύπωση, είπε μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης, ο χρόνος αντίδρασης και της ΝΔ και των συνοριοφυλάκων, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για κάποιου είδους προβοκάτσια, αν και ο ίδιος δήλωσε πως είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει την υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει το έγγραφο, δείχνοντας και αυτός προς τη μεριά των υπηρεσιακών παραγόντων.

Παρά το γεγονός ωστόσο έχει δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, δεν ξεκαθαρίζει ποια είναι τελικά η θέση της. Ο κ. Σακελλαρίδης όταν ρωτήθηκε σχετικά παρέπεμψε στους αρμόδιους υπουργούς και δεν θέλησε να πάρει θέση.

Για “μονταζιέρα” της ΝΔ μιλάει το Μαξίμου


Σύμφωνα με την κυβέρνηση «σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή - άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί - απ' όλους!, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και απευθυνόμενες προς «όλους τους εμπλεκόμενους», διαβεβαιώνουν ότι στην υπόθεση «θα χυθεί άπλετο φως».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.